Eindelijk pinnen in Maarn

Eindelijk pinnen in Maarn

Zo ziet de nieuwe pinautomaat eruit - Foto: Jordi Brandenburg

Maarn – De bewoners hebben er lang op moeten wachten, maar pinnen kan eindelijk weer in Maarn. Het dorp zat 2 jaar zonder pinautomaat, nadat de vorige weg werd gehaald wegens het gevaar van plofkraken. 

De enige pinautomaat van Maarn, van ABN Amro, werd in 2019 weggehaald. De reden hiervoor was dat ABN Amro bang was voor plofkraken, waarbij criminelen een pinautomaat opblazen om het geld eruit te halen. Landelijk werd dit een steeds groter probleem, en daarom heeft ABN Amro massaal pinautomaten weggehaald. Het probleem is niet alleen het gestolen geld, maar ook de materiele schade. Denk hierbij bijvoorbeeld aan auto’s en de gebouwen eromheen.

Ergens anders in Maarn kon niet gepind worden, daarvoor moesten de inwoners naar Woudenberg of Doorn. Voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn werd dit een groot probleem. Zij stuurden daarom een brief naar de burgemeester van de Utrechtse Heuvelrug, Frits Naafs, die besloot hier werk van te maken. De nieuwe pinautomaat, van Geldmaat, werd 22 oktober geplaatst, en kan binnenkort gebruikt worden. Hij staat op de parkeerplaats bij de Plus en het treinstation, maar is vrijstaand waardoor er minder schade zal zijn bij plofkraken.

Over de auteur

Jordi Brandenburg

Ik ben Jordi Brandenburg, 18 jaar oud en woon in Woudenberg. Sinds de zomer van 2021 ben ik student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.