Gemeente Utrechtse Heuvelrug start actie om energieprijzen omlaag te krijgen, “We hopen de energierekening op 0 te krijgen”

Gemeente Utrechtse Heuvelrug start actie om energieprijzen omlaag te krijgen, “We hopen de energierekening op 0 te krijgen”

Utrechtse Heuvelrug- De inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug kunnen tot en met 12 december 21’ profiteren van een actie op ecostroom. Het doel van de actie is om de energierekening van huiseigenaren te verlagen en de huizen voor te bereiden op aardgasvrij wonen. De bewoners kunnen via de gemeente korting krijgen op bijvoorbeeld: vloerisolatie, een hybride warmtepomp of zonnepanelen.

 

De advies- en inkoopactie wordt vanuit Regeling Reductie Energieverbruik georganiseerd. Met deze actie wilt de gemeente, in samenwerking met Winst uit je Woning, je een gepersonaliseerd advies en een offerte aanbieden. Winst uit je Woning biedt een korting aan waardoor huiseigenaren goedkoper groene producten kunnen aanschaffen. Wethouder Rob Jorg vertelt De Kaap: “Ik ben blij dat we onze inwoners kunnen helpen bij het verduurzamen van hun woning en het aanschaffen van zonnepanelen. Zo dragen onze inwoners bij aan onze duurzame ambities, terwijl ze hun wooncomfort verbeteren en minder kwijt zijn aan de energierekening.”

Stephanie Zimmerman van Winst uit je Woning vertelt: “wat wij eigenlijk doen met deze actie is de bewoners, en de gemeente ontlasten door uit eigen initiatief de brieven rond te sturen.” Mensen met een koopwoning krijgen een brief met een aanbod speciaal voor hun huis. De bewoners kunnen zich vervolgens gaan inschrijven en verduurzamen zo via de gemeente hun huis.

Als je via de gemeente deelneemt aan de actie profiteer je van kortingen, zo krijg je 21 procent btw terug op je zonnepanelen en er is een lening mogelijk tegen een lage rente. Tot nu toe zijn er al 576 aanmeldingen in de Utrechtse Heuvelrug.

Ik heb informatie geprobeerd te halen bij de gemeente maar die wilde mij niet te woord staan.

Over de auteur

Amber van Wijk

Amber is 18 jaar en is geboren en getogen in Wijk bij Duurstede. Ze heeft de havo afgerond en studeert nu journalistiek in Utrecht. Haar interesses liggen vooral bij misdaadjournalistiek en media zoals Shownieuws of RTL Boulevard. Maar vind het ook interessant om zich in nieuwe onderwerpen te verdiepen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.