Glasvezel bezig met laden in de Utrechtse Heuvelrug

Glasvezel bezig met laden in de Utrechtse Heuvelrug

Foto: Coen Hogervorst, glasvezelbuis

Internet is een van de belangrijkste onderdelen geworden van ons leven. We gebruiken het om vragen op te zoeken, om te communiceren, voor sociale media en om nieuws te volgens zoals dit artikel. Maar sneller internet is altijd beter, daarom is er glasvezel. In meer dan drie vierde van de Utrechtse Heuvelrug ligt nu glasvezel. Het is nu beschikbaar in Doorn, Maarn, Leersum en Amerongen. In Maarsbergen, Overberg en Driebergen is de aanleg bijna klaar.

Wat is glasvezel eigenlijk? Glasvezel is een zeer dunne vezel dat van een soort glas gemaakt is. Het gebruikt licht voor het verzenden van data. Huishoudens zonder glasvezel hebben rond de 50 Mbit/s terwijl je met glasvezel tussen de 500 en 1000 Mbit/s kan krijgen.

De aanleg van de glasvezelkabels begon dit jaar rond februari in Doorn en men is nog hard bezig. IP visie is een van de bedrijven verantwoordelijk voor de aanleg. In reactie op de vraag hoelang de aanleg nog gaat duren zegt de woordvoerder het volgende: “er wordt verwacht dat rond volgend jaar maart de aanleg en aansluiting voor de dorpen binnen de Utrechtse Heuvelrug volledig klaar zou moeten zijn. De inwoners van het buitengebied zullen nog wat langer moeten wachten. Hoelang is momenteel nog onduidelijk.” De internetsnelheid van glasvezel is razend snel, maar de snelheid van het aanleggen kost veel tijd.

Hieronder een interview met de bewoners van de Utrechtse Heuvelrug over glasvezel.

Interview: Coen Hogervorst

Over de auteur

Coen Hogervorst

Ik ben Coen Hogervorst. Ik ben 18 jaar en studeer journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Mijn pasie binnen journalistiek ligt bij audio. Een foto zegt meer dan duizend woorden, maar emotie in iemands stem zegt misschien nog wel meer.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.