Weggooien? Mooi niet!

Weggooien? Mooi niet!

Hier wordt hard gewerkt aan het repareren van een stofzuiger.

Driebergen — Het is 29 oktober, de laatste vrijdag van de maand en dat betekent dat het Repair Café weer open is. Bij het Repair Café, dat plaats vindt bij de Inloop in Driebergen, kun je spullen die kapot zijn laten repareren door deskundige vrijwilligers.

Elke laatste vrijdag van de maand opent het Repair Café zijn deuren in Driebergen. Deskundige vrijwilligers repareren dan spullen samen met de bezoekers. In de tussentijd kun je gezellig een kopje koffie of thee drinken. Door zo’n dag te organiseren wil het café de sociale cohesie in de buurt versterken. Ook is het doel van het Repair Café minder spullen weg te gooien, om zo een duurzame toekomst tegemoet te gaan. Jan, een reparateur: ‘Er wordt zoveel weggegooid hier in de maatschappij dat eigenlijk nog goed is of met een kleine moeite te repareren is. En dat is gewoon zonde van de grondstoffen en de energie die verspeeld wordt.’ 

In 2009 is het concept bedacht door Martine Postma en sinds 2011 biedt het Repair Café ondersteuning aan vrijwilligers in binnen- en buitenland. Niet alleen in Nederland zijn er Repair Cafés, maar ook in onder andere België, de Verenigde Staten en Japan. Het Repair Café wil dat men minder snel spullen gaat weggooien. Veel mensen repareren hun spullen niet meer, omdat ze niet weten hoe of ze vinden dat het teveel moeite kost.  

Hieronder volgt een Interview met Jan, een reparateur bij het Repair Café. 

https://soundcloud.com/user-567471909/het-repair-cafe-mixdown/s-abRrJ7q5Ajn?si=9a56f1626b544db3869c9dfb4145cad8

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.