Opluchting bij huisdierbaasjes na bekendmaking vuurwerkverbod

Opluchting bij huisdierbaasjes na bekendmaking vuurwerkverbod

foto: pexels.com

Utrechtse Heuvelrug – Afgelopen week heeft het kabinet besloten om voor het tweede jaar op rij een vuurwerkverbod te hanteren tijdens de jaarwisseling. Het idee van het vuurwerkverbod is dat de ziekenhuizen niet nog meer overbelast raken. Door de velen Covid patiënten in de ziekenhuizen zullen de medewerkers geen tijd hebben voor mensen met verwondingen van vuurwerkongelukken. Afgelopen jaar heeft deze maatregel erg geholpen het rustig te houden in de ziekenhuizen.

Naast corona kwam het onderwerp ook vaak aan bod. Vuurwerk verwondingen zijn vaak een ongelukje, maar deze ongelukjes lijden tot grote gezondheidsgevolgen. Blindheid is een van de grootste gevolgen van een vuurwerkongeluk. Ook gaf men aandacht aan huisdieren tijdens de jaarwisseling. Dit is namelijk voor veel dieren een erg stressvolle periode. De harde klappen zijn traumatiserend voor veel huisdieren. Ook worden de huisdieren zoals katten vaak misbruikt en verminkt met vuurwerk.

Mare uit Doorn  heeft twee katten, ze ervaart elk jaar op nieuw weer stress bij haar huisdieren. Ze vertelt in het audio fragment wat voor voorzorgsmaatregelen ze neemt om haar katten veilig te laten voelen tijdens de jaarwisseling.

Over de auteur

Karlijn Mertens

Ik ben Karlijn Mertens (2003), geboren in Cothen (een klein dorpje onder Utrecht). Als eerstejaars student journalistiek komen er veel verschillende onderwerpen op mijn pad. De onderwerpen die mij het meest interesseren zijn human interest, duurzaamheid en muziek. Ik wil me tijdens deze studie dan ook voornamelijk focussen op deze onderwerpen. Mijn passie ligt bij het schrijven, op deze manier kan het best mijn creativiteit toepassen. Naast mijn studie ben ik erg actief bij mijn hockey vereniging en onderhoud in een duurzame moestuin met mijn moeder.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.