[Verslag] Woningsdag in Hilversum

[Verslag] Woningsdag in Hilversum

Ondanks de maatregelen was Hilversum toch in oranje gekleurd.

Ondanks het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven, was het op deze warme maandagmiddag druk in Hilversum. Vanwege de coronamaatregelen vinden veel Hilversummers alternatieve manieren om van deze vrije dag te genieten, en niet iedereen is het eens met de getroffen maatregelen.

Wil de Vries (83) is in haar tuin aan de Oude Loosdrechtseweg van het weer aan het genieten. “Mijn jongste jong, die hier ook woont, is met zijn gezin, tompoezen gaan halen bij de bakker, oranje tompoezen. Die heeft echt in de rij moeten staan bij de bakker op de Heigalerij. Even later kwamen ook zijn zoons en z’n vrouw en hebben we hier rustig gezeten, maar wel met een draad gespannen, dat was wel een beetje een geintje natuurlijk.” Mevrouw de Vries vindt het vooral voor haar kinderen en kleinkinderen jammer dat de koningsdagactiviteiten niet kunnen doorgaan. “Je hoort mij niet mopperen.”

Op het basketbalveld bij de Oude Haven zijn Tim (13), Teun (14) en Sjoerd (13) samen aan het spelen. Sjoerd: “Ik vind het wel jammer dat het niet door gaat.” Teun: “Samen met mijn vader verkoop ik elk jaar hamburgers en hotdogs. Jammer dat dat nu niet kan, maar het is wel leuk dat we hier nog kunnen basketballen”  Tim: “Ja inderdaad, het is alleen wel super warm zeg.” Aan de 1,5 meter afstand houden de jongens zich niet. Teun: “We willen wel in duel gaan.” Tim: “Ja haha, niet dat we van grote afstand alleen overgooien”

Iets verderop observeert Fred Snel (73) in zijn scootmobiel de mensenmassa. De coronamaatregelen vindt Snel onzin en hij vindt dus ook niet dat de mensen 1,5 meter afstand moeten houden. “De natuur zegt dat wanneer er te veel mensen zijn, de helft dood moet. Alleen wij willen dat beschermen tegen de natuur in. Dat hoort niet!” Volgens hem hadden alle activiteiten op deze dag dan ook makkelijk door kunnen gaan. “Op een gegeven moment zijn er vanzelf minder mensen en dan houdt de crisis vanzelf op, maar het enige wat je kan gebeuren is dat je dood kan gaan. Nou dan heb je het ook weer gehad. Dat is het.” Volgens hem kunnen wij als mens dan ook weinig doen tegen het virus. “De natuur regelt dit zelf. Wij mogen alleen deel uitmaken van die natuur. Wij moeten de natuur niet gaan beïnvloeden, want dan gaat het fout.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *