Hilversum

Selecteer Pagina

Flexibelere werkplekken voor studerend Hilversum dankzij verhuizing bibliotheek

Flexibelere werkplekken voor studerend Hilversum dankzij verhuizing bibliotheek

Hilversum, Netherlands, May 29, 2022; Shopping street in the center of Hilversum.

De bibliotheek zal in de loop van 2024 haar locatie aan de ’s-Gravelandseweg sluiten en een groter pand in de Gooische Brink betrekken. De verhuizing beoogt een flexibelere werkomgeving voor studenten te creëren, met meer vierkante meters en tweehonderdvijftig nieuwe werkplekken.

Het is niet onbekend dat dagelijks veel studenten de Hilversumse bibliotheek bezoeken. Els Brons, de directrice van de volksuniversiteit en de bibliotheek, merkt op dat de bibliotheek het oude pand ontgroeid is, en de huidige negentig werkplekken niet voldoende zijn om alle bezoekers een stoel te kunnen bieden. Dankzij de verhuizing gaat hier verandering in komen: ‘We gaan echt naar veel meer studieplekken, want we merken gewoon dat er in toetsperiodes en tentamenperiodes geen stoel meer beschikbaar is’, aldus Els Brons. De nieuwe werkomgeving is flexibel en kenmerkt zich door de diversiteit aan zitplekken. Zo kunnen bezoekers binnenkort onder andere in het leescafé aan tafel gaan, in een afsluitbaar hok zitten of plaats nemen op een van de banken. Kortom, er is voor elk wat wils. Ook de openingstijden worden vernieuwd: bezoekers zijn na de verhuizing langer welkom, namelijk tussen acht uur ‘s ochtends en half elf ‘s avonds.

De nieuwe bibliotheek zal een bruisende plek zijn, waarbij zowel jong als oud zich welkom mag voelen. Er zullen samenwerkingen worden aangegaan met verscheidene partners, waaronder met het MBO College van Hilversum, met Hilversum Marketing en met studenten van het XR Lab. Daarnaast zal er in de avonden ruimte zijn voor bordspellen en het organiseren van schaak- en damtoernooien.

 

Over de auteur