Jan van der Heijdenstraat opnieuw geteisterd na schietincident

Jan van der Heijdenstraat opnieuw geteisterd na schietincident

Gesloten woning aan de Jan van der Heijdenstraat

Op de Jan van der Heijdenstraat te Hilversum is op de nacht van 24 op 25 november een woning beschoten. De politie richt zich nu op een zwart busje dat rond de tijd van het incident in de buurt is gesignaleerd. Er zijn geen doden of gewonden gevallen. Waarom en hoe de schoten zijn geloosd is nog niet vrijgegeven door de politie.

 

Sfeer in de buurt

Gure windvlagen snijden in de huid aan de Jan van der Heijdenstraat op 1 december. Code geel is afgegeven door het KNMI, en de donkere wolken lijken razendsnel de stad op te slokken. Toch behoudt de grote weg gelegen aan de straat zijn drukte. Bij een bezoek aan de beschoten woning komen er een aantal buurtbewoners een praatje maken en hun eigen ervaringen delen. Een vrouw die aan de andere kant van de straat woont vertelt dat ze de schoten heeft gehoord nadat haar hond aanhaalde. Een man die op straat werd gevraagd of hij in de buurt woonde keek beangstigd op, en liep direct met haast door. Even later liet een andere vrouw haar hond uit. ‘Ik woon hier pas zes maanden, en dit is nu al de zoveelste keer dat er iets gebeurt in de buurt. Mensen worden ook afstandelijker, dat merk je’, vertelt de hondeneigenaar als de eerste druppels van de avond de hemel uit vallen. De vrouw zegt dat ze zich ondanks dit alles niet bang laat maken, maar dit ook niet gaat opzoeken. Als de vrouw mondig verder vertelt lopen er twee parkeerhandhavers langs om de auto’s aan de kant van de weg te checken.

Hilversum in cijfers

Als er wordt gekeken naar de algemene trend van criminaliteit in Hilversum is een sterk dalende lijn te zien. De gemeente Hilversum stelt elke vier jaar een nieuw plan op om de veiligheid in de stad te verbeteren.

Bron: CBS

Dichtgetimmerd

Burgemeester Pieter Broertjes heeft de woning met ingang van 25 november met spoed gesloten. Dit voor de geruststelling voor andere inwonenden. De woning ziet er dan ook erg verlaten uit met grote, houten platen voor de deur en ramen, en een sluitingsbevel met fel oranje tape op de deur geplakt. Een groene paraplu die tegen het hekwerk is aangevlogen lijkt dan ook de enige bezoeker van het pand. In onder andere het Algemeen Dagblad geven buurtbewoners aan actie te eisen van de gemeente en politie, aangezien dit niet het eerste incident is met geweld wat in de buurt heeft plaatsgevonden.

De politie zoekt momenteel vooral nog naar getuigen en camerabeelden. Kent u iemand die iets weet, of heeft gezien? Of bent u zelf eigenaar van een stukje waardevolle informatie? Bel dan naar 0900-8844, of naar de anonieme lijn 0800-7000.

Maar hoe kunnen dit soort incidenten het best voorkomen worden? Volgens Sietske Staatsen van Strategie en Innovatie kan dit het best voorkomen worden door op een jonge leeftijd actie te ondernemen.
Verslaggever Ratha Alphonse sprak met een inwonende van de Jan van der Heijdenstraat en Sietske over de beschieting.

https://soundcloud.com/ratha-alphonse-739438265/reportage-nav-beschieten-jan-van-der-heijdenstraat-in-hilversum?si=080d0fd93a2749598e88928326e270fb

Over de auteur

Quinn Holthuis

Wat super tof dat je mijn producties hebt bekeken! Vond je het wat? Mijn interesses liggen heel breed, maar ik ben vooral geïnteresseerd in nationale en mondiale politiek. Daarnaast ben ik altijd uit op avontuur. Heb je een tip of iets dergelijke voor een volgend item? Stuur mij gerust een berichtje via een van de onderstaande links naar mijn accounts. Bedankt!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *