Nieuwe maatregelen belemmeren amateurvoetbal

Nieuwe maatregelen belemmeren amateurvoetbal

De nieuw aangekondigde coronamaatregelen zorgen voor flink wat belemmeringen. En zo ook in het amateurvoetbal. De clubs mogen na 17:00 namelijk niet open. Er is dus amper tijd om te trainen. Dat lijkt onmogelijk.

Henk Feitsma (Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen) zegt hierover: “Clubs proberen om ’s morgens vroeg te gaan trainen, maar dat lijken stuntjes die geen standhouden. Jeugdtrainingen worden wel verzet naar eind van de middag. Probleem is dat je daar wel trainers voor beschikbaar moet hebben. De vraag is natuurlijk of dit stand houdt als het allemaal langer gaat duren.”

En daarom heeft de BAV graag dat de competities worden stilgelegd. “Wie niet kan trainen, kan ook niet voetballen.” Zegt BAV-voorzitter Ben van Olffen hierover.

Maar heeft dat dan geen negatieve gevolgen voor de clubs? Feitsma: “Natuurlijk. Hoe groter en hoe hoger spelend de club, des te meer verlies door het mislopen van bijvoorbeeld kantine-inkomsten en entreegelden.”

Feitsma: “De KNVB (Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond) heeft bij de politiek nog wel geprobeerd meer armslag te krijgen. (Bijvoorbeeld door spelers onder de 21 tot 20.00 te laten trainen) Maar na de discussie in de Tweede Kamer gisteren, weten we dat het kabinet niks toegeeft. Hooguit de toezegging dat, wanneer er verruimd kan worden, de amateursport het eerste aan de beurt is.”

Er is nog veel onduidelijkheid over het amateurvoetbal. Net als veel andere dingen in deze coronacrisis, zou de tijd het moeten leren. De sporters lijken er nu de dupe van te worden…

Verslaggever Joep Higler sprak met Twan. Hij is amateurvoetballer:

Over de auteur

Max Elijzen

Hi! Ik ben Max. Ik ben 19 en ik kom uit Blaricum. Ik houd van sport, muziek, films en series!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.