Nieuwe maatregelen belemmeren amateurvoetbal

Nieuwe maatregelen belemmeren amateurvoetbal

De nieuw aangekondigde coronamaatregelen zorgen voor flink wat belemmeringen. En zo ook in het amateurvoetbal. De clubs mogen na 17:00 namelijk niet open. Er is dus amper tijd om te trainen. Dat lijkt onmogelijk.

Henk Feitsma (Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen) zegt hierover: “Clubs proberen om ’s morgens vroeg te gaan trainen, maar dat lijken stuntjes die geen standhouden. Jeugdtrainingen worden wel verzet naar eind van de middag. Probleem is dat je daar wel trainers voor beschikbaar moet hebben. De vraag is natuurlijk of dit stand houdt als het allemaal langer gaat duren.”

En daarom heeft de BAV graag dat de competities worden stilgelegd. “Wie niet kan trainen, kan ook niet voetballen.” Zegt BAV-voorzitter Ben van Olffen hierover.

Maar heeft dat dan geen negatieve gevolgen voor de clubs? Feitsma: “Natuurlijk. Hoe groter en hoe hoger spelend de club, des te meer verlies door het mislopen van bijvoorbeeld kantine-inkomsten en entreegelden.”

Feitsma: “De KNVB (Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond) heeft bij de politiek nog wel geprobeerd meer armslag te krijgen. (Bijvoorbeeld door spelers onder de 21 tot 20.00 te laten trainen) Maar na de discussie in de Tweede Kamer gisteren, weten we dat het kabinet niks toegeeft. Hooguit de toezegging dat, wanneer er verruimd kan worden, de amateursport het eerste aan de beurt is.”

Er is nog veel onduidelijkheid over het amateurvoetbal. Net als veel andere dingen in deze coronacrisis, zou de tijd het moeten leren. De sporters lijken er nu de dupe van te worden…

Verslaggever Joep Higler sprak met Twan. Hij is amateurvoetballer:

https://soundcloud.com/user-357242311/voetbal-gaat-niet-door-na-5-uur-mixdown?si=49917e4b5d9847c59988b13f051a6f54

Over de auteur

Max Elijzen

Biografie Max Elijzen Ik ben Max Elijzen. Ik ben 20 jaar en ik kom uit Blaricum. Als journalist vind ik het heel belangrijk om het nieuws op de voet te volgen. Ik ben breed geïnteresseerd en georiënteerd. Mijn interesses liggen voornamelijk bij sport en maatschappelijke thema’s. Tijdens mijn drie jaar MBO Media & Evenementen in Hilversum heb ik stagegelopen bij RTL-programma Koffietijd als productieassistent en bij SBS-programma de 5 Uur Show. Ook heb ik zo’n 5 maanden bij Radio 10 als productieassistent gewerkt. Deze ervaringen neem ik mee in mijn journalistieke carrière. Tijdens die stages heb ik vooral geleerd hoe het eraan toe gaat achter de schermen van grote radio- en tv-programma’s. Daarnaast heb ik ervaring in het schrijven en maken van journalistieke producties voor een nieuwskrant in Hilversum. Voor de rest ben ik amicaal en praat ik met iedereen. Ik luister graag naar mensen en hun verhalen. Met de juiste invalshoek en vragen zit er in iedereen een verhaal!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *