Een bijzondere logee bij Museum Hilversum

Een bijzondere logee bij Museum Hilversum

Vlak voor zijn verjaardag verbleef Sinterklaas in het Museum Hilversum. De medewerkers zetten elk jaar zijn slaapkamer klaar voor zijn komst, maar dit jaar ging het net iets anders.

Om alle jolige kinderen in Nederland te ontmoeten kost veel energie, en de Sint is niet meer zo jong als destijds. Maar gelukkig heeft hij een zalige warme kamer om tussendoor even een siësta te doen.

Tijdens zijn verblijf in Nederland heeft Sinterklaas een kamer gereserveerd bij Museum Hilversum. Alle medewerkers hebben er hard aan gewerkt om te zorgen dat de knusse kamer dit jaar iets ruimer is, omdat iedereen nu welkom is om binnen een kijkje te komen nemen. Zijn kamer is ook te zien vanaf de buitenzijde van het Museum.

Naast het bed van Sinterklaas, waar hij het meest in te vinden is van de tijd dat hij bij Museum Hilversum verblijft, heeft hij ook een knusse kantoortje. Daar kan elke bezoeker, jong of oud, zijn of haar naam opschrijven. Zo weet de Sint dat niemand vergeten is om langs te komen!

Ook dachten de bezoekers om het dit jaar iets anders te doen. Ze namen allemaal namelijk een geschenkje mee voor Sinterklaas. De muren waren volledig verstopt achter alle kleurrijke tekeningen.

‘’Hij wordt steeds ouder, hij weet niet eens meer waar hij zijn slof heeft gelaten!” Vertelde een van de Pieten lachend. Dit vraagt natuurlijk voor hulp! Sinterklaas kan namelijk niet terug naar Spanje zonder zijn sloffen.
Terwijl alle kinderen druk bezig zijn met het knutselen van een nieuwe slof voor de Sint, kunnen de ouders terug in de tijd reizen met de nostalgische expositie van foto’s door de jaren heen. Deze foto’s lopen van 1920 tot 2010.
‘’Ze zien er steeds aders uit en transformeren van boemannen tot echte kindervrienden en wij bewegen mee.’’ Is er te lezen tussen alle beelden en suggereert naar de welbekende discussie rondom Sinterklaas.

De traditie is niet meer weg te denken uit de Nederlandse cultuur, maar met veranderende jaren moet men zich ook aanpassen naar het nu. Dit hebben ze ook mooi gedaan met de creatieve alternatieven die toch de mogelijkheid bieden om coronaproof de Sint te ontmoeten.

Ook heeft Gemeente Hilversum een mooie tweede alternatief gevonden voor de intocht van Sinterklaas op 14 November.
Vlak voor de Sint zijn koffers uitpakte bij Museum Hilversum, stond hij bij Landgoed Zonnestraal enthousiast te wachten op iedereen.

De intocht ging net iets anders dit jaar, de rollen waren namelijk omgedraaid. En de boot? Dat waren allemaal fietsen en auto’s vol met kindjes.
De zogenaamde ‘drive-thru’ was een groot succes. Van de 300 gratis kaartjes die mensen konden reserveren, bleef er geen een over.

Verder nog benieuwd hoe de Sint zijn viering dit jaar heeft ervaren? Luister hieronder naar onze verslaggeefster Roos die een tweegesprek heeft met de enige echte Sinterklaas!

Over de auteur

Paula Puia

Pluk de dag. Email: paulapuia@outlook.com

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *