Een verlichte kerst?

Een verlichte kerst?

De wolken zijn grijs het is een koude dag. Hier en daar nog knipperende sinterklaasversiering in de lege winkelstraat. Dan zie je de kerstlichtjes: rood, groen, geel, in de vorm van een kerstman, of een slee.  De ene knippert terwijl de ander juist kapot is, en toch krijg je het spontaan warmer als je naar de kerstverlichting kijkt. Het lijken er meer dan vorig jaar, is dat zo?

Het is nu superkoud maar als ik dan de zacht flikkerende lichtjes zie denk ik meteen aan een warme kop chocolademelk tegenover de openhaard, of juist naar buiten. Een winterjas aan, muts meenemen, handschoenen aandoen en alvast even kijken wat je kan kopen voor onder de kerstboom.

Deze kerst wordt een hele rare kerst aangezien er natuurlijk maatregelen zijn om het coronavirus onder controle te kunnen houden. Je kunt daardoor steeds minder dingen doen om de kerst nog gezellig te maken. Maar wat je ongeacht van het corona virus kunt doen is je huis versieren met veel knipperende lichten, verlichte sleeën of alvast zachte neppe sneeuw in de tuin sproeien. Maar de grote vraag is zijn er nu meer kerstlampjes te vinden in Hilversum dan voor de corona tijd?

Ik spreek hierover met Wieger. Hij heeft veel verlichting met alle kleuren al in de tuin gezet voor de voorbereiding van Kerstmis. Zijn verlichting viel me meteen heel erg op. Hij vindt het zelf wel meevallen hoeveel verlichting hij heeft. Hij heeft alleen kerstverlichting op de balustrade, op het balkon en bij de voordeur en dat was het enige wat hij aan kerstverlichting heeft. Hij denkt daardoor dat het niet lukt om de best versierde straat van het gooi te verslaan. En ook voor corona had Wieger precies dezelfde verlichting als de verlichting die hij nu als versiering heeft. Mijn collega verslaggever Femke is naar de Intratuin gegaan om te spreken met een kunstliefhebber over de kerstverlichting.

https://soundcloud.com/femsedits/kertverlichting-shoppen/s-U0mivT0tooR?si=03a55e85e890402e84a776083efad0f2&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *