Hilversum

Selecteer Pagina

Hilversum viert Pride Month met activiteiten en Pride Walk: ‘Een veilige bubbel creëren’

Hilversum viert Pride Month met activiteiten en Pride Walk: ‘Een veilige bubbel creëren’

David Kooijmans

Oktober staat in het teken van Pride in Hilversum. De hele maand worden er activiteiten georganiseerd voor de queer-gemeenschap. Volgens een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) uit 2022 heeft 30% van de LGBTQ+-personen in Nederland te maken gehad met discriminatie. Met deze maand hoopt de organisatie van de Pride Month, Gooi & Vecht Inclusief, een veilige bubbel te creëren.

“Door deze maand nadrukkelijk aanwezig te zijn, hopen we een doelgroep te bereiken die ons eerst misschien nog niet wist te vinden,” aldus Cindy Vermeulen, vertegenwoordiger van stichting Gooi & Vecht Inclusief. Deze maand zijn er verschillende activiteiten te ondernemen zoals bowlen, karaoke, filmavonden en zelfs intellectuele avonden.

Op 19 oktober organiseert Gooi & Vecht Inclusief een Pride Walk door de straten van Hilversum. “Het doel van deze Pride Walk is om onszelf te laten zien, we voeren actie tegen onderdrukking,” zegt Cindy Vermeulen.

In de LHBT-monitor 2018 van het SCP (Sociaal en Cultureel Planbureau) wordt gesteld dat deze Pride Walks een positief effect hebben op de maatschappelijke acceptatie van de queer-gemeenschap. Zestig procent van de deelnemers geeft aan zich na deelname aan een Pride Walk veiliger te voelen.

“Regenboogvlaggen die we ophangen in bijvoorbeeld cafés of andere ruimtes worden nog steeds gesloopt of weggehaald, daarin merk je dat er nog steeds veel onbegrip is vanuit de maatschappij,” besluit Vermeulen.

Op zaterdag 19 oktober zal de Pride Walk starten om 15:00 uur. De route begint bij Hilversum Centraal en eindigt bij Kerkbrink.

 

Over de auteur

David Kooijmans

Ik ben David, 22 jaar, en ik wil graag journalist worden! Al jaren droom ik ervan mooie verhalen te maken die naast iemand informeren misschien ook wel een proces in gang zetten. Ik heb voordat ik met de School van Journalistiek begon afgestudeerd als audiovisueel vormgever aan het Grafisch Lyceum Utrecht. Straks hoop ik met mijn nieuwe journalisten skills en mijn 'oude' technische skills hele gave media te kunnen gaan maken! Mijn droom is om onderzoeksjournalist te worden, de ideale manier om verhalen misschien zijn ondergesneeuwd toch nog uit te lichten. Als je nou een tof onderwerp hebt waar je graag wil dat ik wat mee doe? Laat het mij dan weten via mijn socials!