Nieuwe coronateststraat in Hilversum

Nieuwe coronateststraat in Hilversum

In Hilversum komt een extra coronateststraat om ervoor te zorgen dat iedereen in het Gooi zich kan laten testen op het coronavirus. Dit wordt bevestigd in een nieuwsbrief van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek die afgelopen week is rondgestuurd. De teststraat staat ergens aan de zuidkant van Hilversum en is door de brandweer opgezet. De exacte locatie is niet bekend.

De teststraat in Hilversum zal pas opengaan als het te druk wordt in Bussum. De GGD verwacht dat ze veel testen zullen afnemen, omdat iedereen zich mag laten testen vanaf 1 juni. “Het is de bedoeling dat iedereen op elke dag getest kan worden, dus ook in weekenden en op feestdagen”, staat er in de nieuwsbrief. Met de uitwijkmogelijkheid naar Hilversum is de testcapaciteit voldoende voor heel het Gooi.

“Het RIVM heeft prognoses waarin wordt gesteld dat er maximaal 500 mensen per dag kunnen getest worden op corona, per 1 juni”, aldus de Veiligheidsregio. “Wij maken ons op om deze aantallen straks te kunnen testen.” Buiten de teststraten om, kunnen mensen thuis ook nog worden getest.

“Voor alle testen, dus zowel in de teststraat als een thuistest, moet je eerst een afspraak maken”, benadrukt de GGD op hun website. “En voor een afspraak moet er sprake zijn van klachten.” Dit zijn de klachten die volgens het RIVM symptomen kunnen zijn van het coronavirus. “Het is dus niet zo dat je je zomaar kan laten testen of je het virus hebt. Er moet echt een aanleiding voor zijn.”

Nu maken medisch specialisten een afspraak voor iemand met klachten, dus een huisarts of dergelijks. Vanaf 1 juni kunnen bewoners uit het Gooi een afspraak maken via een speciaal telefoonnummer, dat gratis zal zijn. Het telefoonnummer wordt op 1 juni om 08.00 uur bekend gemaakt.

Momenteel worden de coronatests afgenomen in op het terrein van de brandweerkazerne in Bussum. Daar zijn tot nu toe 847 mensen getest. “Je moet dan denken aan zorgmedewerkers, leraren en medewerkers van kinderdagverblijven”, zegt de GGD. Vorige week hadden 14% van de testen positieve uitslagen, deze week is dat tot nu toe één procent.

Over de auteur

Fiep Herinckx

Fiep is redacteur voor YOUNEWS. Zij is geïnteresseerd in duurzame levensstijlen, fotografie, cultuur en sociaal-maatschappelijk activisme.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *