Verslag: Rust in Laapersveld

Verslag: Rust in Laapersveld

Rust in Laapersveld. Foto: Mirella Waaijenberg

Het is rustig in Laapersveld. Eenden en zwanen zwemmen in het water, een meeuw vliegt voorbij en een muskuseend komt ook nog even om de hoek kijken. In de omgeving hoor je de geluiden van de vogels en van de af en toe voorbijkomende auto’s. Een klein aantal mensen zit in het park.

Waar Laapersveld een paar maanden geleden, toen de intelligente lockdown net begon, nog zwart zag van de mensen, is het er nu extreem rustig. En dat op een enorm zonnige en warme dag. Hilversum houdt zich goed aan de regels en gaat, ondanks het lekkere weer, niet massaal het park in. Dit zie je terug in het aantal mensen dat zich in Laapersveld bevindt.

Twee mannen en een vrouw zitten samen op een bankje met elkaar te praten en houden daarbij rekening met de verplichte anderhalve meter afstand. Twee kennen elkaar en de ander hebben ze net leren kennen. Net als bij de meeste mensen gaat het gesprek over niets anders dan de gekke tijd van nu en wat er allemaal speelt: de basisscholen die weer open zijn, de mondkapjes in het OV die vanaf maandag verplicht zijn, samenscholingen, de opening van de horeca en meer. De hele wereld is in de ban van het coronavirus.

Iets verderop laat Bianca Smitshuijzen (56) haar hond uit. Smitshuijzen bevestigt dat het vandaag erg rustig is in Laapersveld. “Het is in de coronatijden soms drukker in het park op mooiere dagen dan dat het normaal is, maar het is de afgelopen dagen erg rustig. Er zijn maar een paar mensen tegelijkertijd. Je ziet dat de Hilversummers zich goed aan de regels houden.” Er zijn nog meer mensen in het park in Hilversum. Twee vriendinnen zijn samen aan het picknicken op een kleedje, maar behouden wel de juiste afstand. Een stukje verderop loopt een vader met zijn dochtertje en zit een moeder in het gras met de kinderwagen naast haar. De moeder geniet van de zon en van het uitzicht op het water. De mensen zitten verspreid over het hele park en houden zich netjes aan de door de overheid opgelegde regels.

Even later lopen er weer twee vrouwen, afzonderlijk van elkaar, het park in. Zij laten hun hond uit. Een van deze vrouwen is Geeke Remmelts (39). Ze geniet van de wandeling, omdat ze er even uit is en het zulk mooi weer is. Het valt Remmelts op hoe rustig het de laatste tijd in het park is: “Ik vind dat de drukte nu heel erg meevalt. Ik ben zelf boswachter in Hilversum, dus ik heb het de eerste maanden overal drukker zien worden, eigenlijk te druk. Maar nu zie ik dat het hier in Laapersveld en in het bos de laatste tijd weer steeds rustiger is. Dat is echt een groot verschil ten opzichte van hoe het eerder was. Ik denk dat dit komt, omdat er weer steeds meer mag.” Remmelts verwacht dat de drukte in Laapersveld nog meer zal verminderen, zodra er vanaf maandag nóg meer versoepelingen van kracht gaan.

Over de auteur

Mirella Waaijenberg

Mirella is een crossmediale freelancejournalist. Haar interesse ligt vooral bij de maatschappelijke en culturele onderwerpen. Daarnaast is ze schrijver voor het muziekplatform Catching Music, waar zij recensies en previews schrijft, en zich soms bezig houdt met de nieuwe releases. Mirella is de bedenker en een van de schrijvers van de nieuwe rubriek van Catching Music: In The Spotlight. Hierin interviewt het platform maandelijks artiesten. Vragen? Laat een reactie achter. Liever mailen? Dat kan naar mirellawaaijenberg@gmail.com. Of neem contact op via Mirella’s LinkedIn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *