Politie gekte op het mediapark door sociale media

Politie gekte op het mediapark door sociale media

Het was een chaotische zondag op het mediapark. Veel politie busjes en politie agenten te been. De ingang van het media park werd zelfs geblokkeerd door een hele grote groene container. Als je naar het media park wilde gaan moest je jouw ID laten zien en in sommige gevallen moest je zelfs de kofferbak open doen. De reden waarom er zoveel politie busjes op het media park aanwezig zijn, is dat de politie berichten op sociale media van Defend heeft onderschept. In die berichten staat dat ze gaan demonstreren. Dus door de oproep van Defend op de sociale media kwamen er super veel politie busjes op het media park en het was dus een chaotische zondag op het media park.

Dit was niet de eerste keer dat het media park geteisterd is geweest door dreigingen. Zo waren er door  de dood van Peter R de vries ook veel politie agenten rondom het media park. Toen kwam de dreiging vanuit een andere hoek dan de dreiging die er deze zondag was, deze zondag kwam de dreiging vanuit Defend. Daar riepen ze via de sociaal media op om te demonstreren over de aanhoudende corona maatregelen van het kabinet.

Er is  geen demonstratie aangemeld bij het media park maar toch wil Defend protesteren tegen de corona maatregelen. Defend heeft naast Hilversum ook opgeroepen om naar het Catshuis in Den Haag te gaan om daar te protesteren. Daar was zondag een overleg over de corona maatregelen en daar wilde Defend ook protesteren tegen de coronamaatregelen. De politie heeft gelukkig facebook berichten onderschept, daardoor kon de politie zich goed voorbereiden op de demonstraties van Defend. Gelukkig zijn aan het eind van de middag alweer de meeste protestbijeenkomsten beëindigd en is het niet meer chaotisch op het mediapark die zondag avond. In totaal hebben 4 demonstranten een gebiedsverbod voor Hilversum voor hun kiezen gekregen. De sociale media heeft dus een super grote rol gespeeld in dit verhaal want de demonstraties in Hilversum en Den haag zijn beide ontstaan door opruiing op sociale media platformen.

Dat is de reden waarom  ik met een media expert gesproken heb  over de invloed van social media op de protesten. Ik heb hiervoor Martin Siebelhoff vragen gesteld, hij werkt bij de Choice Amsterdam. Zelf doet hij  geen onderzoek naar wat men vindt van de corona regels. Dat doen ministeries, de ministeries doen dit om te kijken of er nog draagvlak voor de regels is of niet. Onafhankelijke onderzoeken  zoals een vandaag  helpen de ministeries door middel van het  uitzetten van opinie panels over wat men van de corona regels vind. Maar Siebelhoff  doet dus zelf geen onderzoek naar wat men vindt van de corona regels. Hij kijkt meer naar het gedrag van de mensen op social media, en daar maakt Siebelhoff zich wel zorgen over. Met name over hoe men zich uit via de sociale media. Hij zegt daarover  “ Het is natuurlijk heel makkelijk om anoniem negatieve dingen te zeggen of dingen te zeggen die niet eens wetenschappelijk bewezen zijn.”’ Hij ziet ook dat vooral op Twitter of Facebook veel mensen deze dingen zeggen “‘Mensen jutten elkaar op om te protesteren.”‘ Dus daarom speelt sociale media een grote rol in het protesteren tegen het corona beleid en dat verklaart dus ook de chaos op het media park.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.