De favoriete hamburger kan weer gehaald worden!

De favoriete hamburger kan weer gehaald worden!

Foto: Pexels

Na maandenlange onzekerheid is de FEBO, gelegen in de Kerkstraat 2 te Hilversum, weer op gang aan het komen. Het was een moeilijke tijd voor franchisenemer Wagar Naeem, maar gelukkig komt er een beetje licht aan het eind van de tunnel.

In begin maart toen het corona virus iedereen in zijn greep nam, was het natuurlijk een extra harde klap voor ondernemend Nederland, zo ook voor de fastfood keten FEBO. De straten waren stil en dat betekent minder klanten voor de zaak en dit heeft nare gevolgen gehad voor de omzet. Naeem heeft de gevolgen ook zeker gevoeld na mate het coronavirus zich verder verspreidde: ‘’De eerste drie weken draaiden we een omzet van 70% van het totaal, maar nu is dat gezakt naar 50%’’. De stilte op straat is hier een grote oorzaak van: ‘’Ik merk natuurlijk dat het een stuk rustiger is op straat, maar nu met het mooie weer komen er wel weer veel mensen een ijsje of milkshake halen’’.

De FEBO neemt net als veel andere bedrijven maatregelen om zich zo goed mogelijk de regels van het RIVM te houden. ’’Wij hebben aangepaste dagelijkse openingstijden van 11:00 uur tot 20:00 uur en donderdag zijn we open tot 21:30 uur’’. De aangepaste openingstijden zijn een groot verschil met wat het vroeger was: ‘’Als de cafés open zijn dan ben je tot diep in de nacht open, maar nu deze gesloten zijn komen die mensen ook niet mee bij ons een snack halen’’. Verdere maatregelen die de FEBO neemt zijn: maximaal 3 á 4 mensen per keer in de zaak en zij maken gebruik van plexiglas. Het is in ieder geval goed om te horen dat zaak door het mooiere weer meer omzet draait. ‘’Het is heel fijn dat het allemaal weer een beetje omhoog kruipt en ik hoop dat we snel weer meer mensen mogen ontvangen’’. We hopen toch allemaal dat de bedrijven die geraakt zijn door deze crisis er goed bovenop zullen komen en ook de FEBO, want een hamburger van de FEBO is toch wel heel erg lekker. Het zou toch zonde zijn om die te missen als je een rondje door de stad loopt of uit het café komt rollen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *