In hoeverre heeft de winst van Max Verstappen invloed op de kartsport?

In hoeverre heeft de winst van Max Verstappen invloed op de kartsport?

Karten gaat natuurlijk gepaard met de Formule 1. En door het wereldkampioen worden van Max Verstappen is het karten stukken populairder geworden. Nu is de vraag, in hoeverre heeft de winst van Max verstappen invloed op de kartsport?

Karten is niet zomaar voor iedereen weggelegd. “Je moet een goed concentratievermogen hebben en kunnen leren van je fouten. Ook moet je fysiek en mentaal erg sterk zijn.”; aldus Dani Van Dijk. Dani is 17 jaar en hij doet aan karten vanaf dat hij vier jaar is en hij rijdt bij Rotax max senior klasse voor jj racing en over de hele wereld Europese- en wereldkampioenschappen.

Dani vertelt dat karten minimaal 40% gestegen is in bekendheid in Nederland. En dat de sport veel meer in het daglicht is gezet door de winst en dat hij blij is met de hype rondom het karten. Hij zegt dat hij merkt dat het populairder is bij kinderen maar ook veel bij oudere mannen en vrouwen. Want het is drukker op de lokale kartbanen. Ook zegt hij dat je niet in drie jaar tijd een F1 coureur kan worden. Je moet simpelweg heel veel ervaring op doen.

Max Elijzen sprak met Mark Winkelhorst over de toename in drukte bij kartbanen. “Het is eigenlijk alleen maar vol in de weekenden.” Dit heeft ook te maken met corona en sluitingstijden om 5 uur. Maar meer drukte is er zeker. Dit zijn Conclusie de kartsport is na de winst van Max Verstappen flink toegenomen in populariteit en de hype zal zeker nog wel even duren.

https://soundcloud.com/user-584616969/interview-mark/s-FtzZZ0eOJCq?si=a47f46f7ca0540928f456b6506a9a113&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Tekst: Ramses Kaart

Over de auteur

Max Elijzen

Biografie Max Elijzen Ik ben Max Elijzen. Ik ben 20 jaar en ik kom uit Blaricum. Als journalist vind ik het heel belangrijk om het nieuws op de voet te volgen. Ik ben breed geïnteresseerd en georiënteerd. Mijn interesses liggen voornamelijk bij sport en maatschappelijke thema’s. Tijdens mijn drie jaar MBO Media & Evenementen in Hilversum heb ik stagegelopen bij RTL-programma Koffietijd als productieassistent en bij SBS-programma de 5 Uur Show. Ook heb ik zo’n 5 maanden bij Radio 10 als productieassistent gewerkt. Deze ervaringen neem ik mee in mijn journalistieke carrière. Tijdens die stages heb ik vooral geleerd hoe het eraan toe gaat achter de schermen van grote radio- en tv-programma’s. Daarnaast heb ik ervaring in het schrijven en maken van journalistieke producties voor een nieuwskrant in Hilversum. Voor de rest ben ik amicaal en praat ik met iedereen. Ik luister graag naar mensen en hun verhalen. Met de juiste invalshoek en vragen zit er in iedereen een verhaal!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *