Hilversum is vanaf volgende week een huidkliniek rijker. De nieuwe kliniek genaamd Skin Life Clinics opent dan haar deuren in het centrum van de stad. Deze opening zou in februari al plaatsvinden, maar daar stak het Coronavirus een stokje voor. Door de maatregelen moesten contactberoepen per direct hun deuren sluiten en kon Skin Life Clinics haar deuren ook niet openen.

“Door Corona moesten we de opening van de kliniek uitstellen. Daardoor hadden we wel meer tijd om de kliniek te verbouwen, maar het verbouwen is inmiddels wel klaar”, vertelt eigenaresse Cindy (achternaam bij de redactie bekend) (29). Met de strenge maatregelen van het RIVM en de verbouwing achter de rug, is de zaak klaar om klanten te ontvangen.

Ondanks dat de kliniek nog niet fysiek open kon, verzon Cindy een manier om toch vast klanten te bereiken. In maart stelde ze een openingsactie in waarbij klanten korting krijgen op de eerste behandeling. Deze actie is al verlengd tot 31 juli wegens de vele aanmeldingen. Sociale media spelen een belangrijke rol bij bereik van nieuwe klanten. “We zijn actief op Facebook en Instagram, daar lezen veel mensen over de actie en melden zich dan meteen aan.”

De eigenaresse krijgt versterking van een stagiair huidtherapie. “De kliniek heeft nu drie behandelkamers, we willen na de opening wel graag uitbreiden,” legt Cindy uit. De kliniek zal dan verschillende Hbo-opgeleide huidtherapeuten in dienst gaan nemen die gespecialiseerd zijn in het behandelen van diverse huidaandoeningen. Zo kunnen klanten onder andere kiezen voor acnetherapie, camouflagetherapie, littekentherapie en meer.

Cindy heeft een Hbo-opleiding gedaan en is afgestudeerd huidtherapeute. Ze heeft in veel steden in Nederland gewerkt en op die manier ervaring opgedaan. “Ik kreeg uiteindelijk toch de behoefte om een bedrijf op te starten en voor mezelf te werken, daaruit is Skin Life Clinics voortgekomen.”

Er ontstaat volgens de huidtherapeute vaak verwarring tussen de beroepen huidtherapeut en schoonheidsspecialiste. “Huidtherapeut is een wettelijk beschermde titel. We zijn geregistreerd bij het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg).” Ook is de eigenaresse lid van het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) en de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH).

De huidtherapeute is blij dat de kliniek open kan en ziet het wel zitten: “Ons assortiment is heel breed en met onze locatie zijn we ook heel blij. De kliniek zit aan de Stationsstraat, dat is ongeveer twee minuten lopen vanaf Station Hilversum dus we zitten echt in het centrum.”