Mondkapjes verkoop als alternatief

Mondkapjes verkoop als alternatief

Veel bedrijven missen door de coronacrisis inkomsten, maar ook veel ondernemers proberen in deze tijden júíst te profiteren van de situatie. Bij Zonnestudio Sundays/Gryospace het Gooi, op Gijsbrecht van Amstelstraat 240, verkopen de daarom sinds kort mondkapjes.

“Door de corona liepen de klantenaantallen enorm terug, omdat mensen binnen moesten blijven en heel veel mensen dachten dat wij dicht waren.” Sandra Alderding is eigenares van Sundays Hilversum. Normaal en plek waar mensen onder de zonnebank kunnen gaan, maar sinds kort is er in de winkel een extra handeltje bijgekomen. “Via een vriend van mij kregen we de kans om mondkapjes in te kopen en die zijn we gaan verkopen, vanaf eind april ongeveer.” Dit zijn volgens Aldering wegwerpmondkapjes en daarom alleen voor eenmalig gebruik. “Wij verkopen de niet-medische mondkapjes, drie laags, met een filter dat maximaal drie uur werkzaam is. Daarna is het verzadigd.”

Via internet werd de site “mondkapjeshilversum.nl” door Aldering gecreëerd en dat heeft haar geen windeieren gelegd. “We hebben de afgelopen vier weken zo’n dertigduizend mondkapjes verkocht, dus dat is wel goed gegaan.” De mondkapjes worden verkocht voor een bedrag van 30 euro voor 25 stuks.

Nu het dragen van mondkapjes in het openbaar vervoer, vanaf 1 mei, verplicht wordt loopt het in de laatste week storm in de winkel, maar dit betekent nog geen tekort. Aldering: “Ik heb er nog zéker vijf á zesduizend op voorraad, dus voorlopig kunnen we nog wel even voort.”

Om de mondkapjes goed te kunnen dragen wordt er ook een gebruiksaanwijzing meegegeven. “Je mag het kapje zelf niet aanraken. Alleen aan de elastiekjes. En dan onder de kin, over de neus en dan achter de oren. Met schoongewassen handen natuurlijk. Dan knijp je op de neus, knijp je het dicht, zodat de neus goed beschermt is. Op de zelfde manier verwijder je het ook weer en dan in een afgesloten bak weggooien.
Tijdens deze uitleg komt Martijn binnenlopen om mondkapjes te kopen. “Ik reis veel met het openbaar vervoer en vanaf volgende week wordt het natuurlijk verplicht. Dus ik heb gegoogled naar mondkapjes te koop in Hilversum en ik kwam hier uit.” De adviezen van de overheid zijn volgens hem niet erg duidelijk. “Ze zeggen dat het weinig effect heeft, maar het wordt nu wel verplicht. Ik denk dan: zorgt dit dan niet juist voor een gevoel van schijnveiligheid?”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *