De autolessen gaan ondanks lockdown gewoon door

De autolessen gaan ondanks lockdown gewoon door

Het is weer Lock down tijd, heel Nederland is vlak voor de feestdagen op slot. Je kan niet meer de kerstcadeaus kopen voor deze kerst, geen  voetbal wedstrijd van je favoriete club bezoeken. Maar ondanks deze Lock down is het CBR wel open en gaan je geplande rijlessen ook nog door. Maar is dat wel verantwoord  in deze Lock down tijd waarin de Omikron variant erg aan het opkomen is ?

Bij de vorige Lock downs mochten de autolessen net zoals alle andere dingen  niet doorgaan. Door die vorige Lock downs kreeg het CBR veel achterstanden want al die examens moesten dus door de Lock down verplaats worden of zelfs geschrapt worden, en als je  in de vorige Lock down een toets wilde inplannen kon je pas een half jaar later de toets maken. Maar gelukkig voor de rijscholen en CBR kunnen ze in deze Lock down wel gewoon doorgaan met de lessen en toetsen.

Maar toch heeft de rijschool & CBR problemen tijdens deze Lock down. Zo zijn deze maandag 300 praktijklessen geschrapt vanwege corona. De praktijk lessen die geschrapt  deze maandag werden worden op een ander moment ingehaald.

En de rijlessen zelf zijn ook steeds makkelijker geworden, dat zegt Ortwin een rijinstructeur van ANWB Hilversum, dat komt doordat de bevolking simpelweg minder rede heeft om naar buiten te gaan wat dus ook te merken is in het verkeer. Maar hij merkt ook dat het echt mee valt vergeleken met de eerste Lock down toen was het echt rustig maar nu is het al een stuk drukker op de weg dan eerst. Hij probeert altijd zijn lessen zo uitdagend mogelijk te maken en daardoor zoekt hij zelf de drukte op als de drukte hem niet opzoekt  dat doet hij door bijvoorbeeld nu langs supermarkten te gaan. Hij vindt het dan ook terecht dat de rijlessen wel doorgaan in deze Lock down want de CBR  kan niet nog 2 maanden dicht dat redt het CBR niet omdat er dan te weinig beroepschauffeurs zijn en daar heeft de economie weer last van. En over de corona gevallen zegt Ortwin dat het natuurlijk kan gebeuren net zoals in elke andere sector. Hij benadrukt vooral dat het grote deel van de examens die dag wel gewoon door ging. Maar het rijbewijs is nog steeds even veel waard ondanks dat je nu minder moeilijke situaties voor de kiezen krijgt. De eisen om te slagen zijn even hoog als voor de hele coronacrisis.

Over de auteur

Joep Higler

Hey, ik ben Joep een enthousiaste journalist in opleiding! Ik ben nu bezig met mijn tweede jaar Journalistiek op de hogeschool van Utrecht. Ik ben een sportief type soms een beetje te sportief. Mijn hobby's zijn dan ook voetbal, hockey en tennis. Ik heb alle drie de sporten dan ook beoefend en wil daar dan ook iets mee doen in mijn journalistieke carrière. Ik heb geschreven voor dedomstedeling.nl dat is een site waar studenten hun items maken. Mocht u wat willen zien van mij hoor ik het graag! Vriendelijke groetjes, Joep

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *