Kersttips uit Hilversum

Kersttips uit Hilversum

Kerst

Het is bijna kerst en opnieuw is kerst anders dan we misschien zouden willen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om ook in deze lockdown van je kerst iets bijzonders te maken. De redactie van Nieuws uit Hilversum deelt hun beste tips voor een fijne, warme, leuke, gezellige en vooral vrolijke kerst.

Fenne Samuels Brusse: Ook met kerst eet je oliebollen

Zoek in de buurt een lekkere oliebollenkraam op en haal een grote zak met lekkers. Eet deze heerlijk op terwijl je cadeautjes inpakt en zing lekker mee met alle kerst-hits.

Niels Corbeel: Geen kerst zonder Top 2000

Het grote moment van aftellen tot het nieuwe jaar begint. Niet van tien naar 0 maar van 2000 naar 1. Ieder jaar weer de lijst der lijsten ervaren waar je zelf invloed op hebt gehad. Nummers die volgens jou hoger of lager moeten of juist helemaal niet in de lijst thuis horen. Het maakt voor de top 2000 niet uit. Het staat er allemaal in en eigenlijk wil je elk nummer wel horen. Behalve dan misschien Roller Coaster.

Joep Higgler: Vergeet niet te verbranden

Ga voor het kerstdiner met je familie een lange wandeling op de hei maken zodat je genoeg calorieën verband hebt voor het grote kerst diner van die avond. Met vriendelijke groet Kerstman

Senna Knegt: Creatief met koek

Een leuke en gezellige kersttip is gingerbread huisjes maken. Je kunt ze natuurlijk kant en klaar kopen en dan in elkaar zetten maar wat nog leuker is om het zelf te bakken! Hoe dan ook blijft het een leuke activiteit om zelf of met met je vrienden of familie te doen, nog gezelliger met Kerstmuziek op de achtergrond.

Ivan Tadic: Nooit alleen met deze kerstclassic

Een gouden tip voor tijdens kerst is natuurlijk: de bekende film genaamd Home Alone. Deze film is natuurlijk perfect om met heel je gezin lekker knus op de bank te kijken. Nadat je gezamenlijk hebt gedineerd kan je lekker op de bank zitten en deze film kijken. Je hebt ook nog eens 5 delen van deze film. Als je wilt kan je deze films verdelen binnen de 2 kerstdagen zodat je ze allemaal hebt gezien en dan heb je optimaal gebruik gemaakt van deze tijd van het jaar!!!

Femke Dragt: Op zijn Engels

Als je deze kerst een Engels tintje wilt geven: koop Christmas crackers. Deze grappige kokers gevuld met een papieren kroontje, een klein cadeautje en een gedichtje zijn ideaal om te doen met het hele gezien. Het leuke is dat ze ook een knal maken als je ze open trekt, zo ga je letterlijk met een knal de kerst tegemoet!

Ratha Alphonse: Kerst met elkaar en met Wham!

Mijn tip voor deze kerst in moeilijke tijden: lekker met je familie een kerstfilm kijken met lekkere snacks en een drankje op de bank. Leg je cadeau’s onder de kerstboom om deze uit te pakken op een knusse kerstavond. Vergeet ook niet soms een moment voor jezelf te pakken met Last Christmas van Wham!

Koen Bethe: Knutsel een kerstbal

De boom met het gezin of partner opmaken is altijd een van de leukste dingen van kerst, maar het kan nog leuker! Je compleet eigen kerstbal! Eerst lekker friemelen en knutselen met het gezin, wat kerstmuziek op de achtergrond en dan heb je je eigen kerstballen in boom hangen, dat is toch een stuk leuker dan een standaard kerstbal.

Sofie van de Vreede: Duik in de wereld van The Witcher
Een manier om jezelf de hele vakantie (en wellicht de hele lockdown) bezig te houden: The Witcher kijken! Het tweede seizoen is net uit en de serie is gebaseerd op een achtdelige boekenserie waar je ook nog mee vooruit kunt. Daarnaast is er een videogame waarmee je je nog langer in de fantasiewereld kunt wanen. Hetzelfde geldt trouwens voor Harry Potter met de gratis game Hogwarts Mystery in de App -en Playstore.

Jazz Majoor: Culinair thema

Kerst gaat om samen zijn en hoe leuk is het om samen te koken. Een leuke aanrader om te voorkomen dat je elk jaar hetzelfde maakt is elk jaar een andere keuken kiezen. Bijvoorbeeld Italiaans. Maak gerechten die daarbij horen en geniet!

Jamie Helmonds: Een ijskoude kerst

Een goede aanrader voor tijdens het kijken van een kerstfilm onder een warme deken bij de open haard is het bestellen van een paar bolletjes ijs bij jouw lokale ijswinkel. Op die manier steun je jouw ondernemers uit de buurt en heb jij een fijne kerstavond. Dat noem ik nou nog eens een win-winsituatie.

Anastasia Mulder: Kerst met de fam

Kerst zonder familie is geen kerst. Gezellig, liefdevol en warm bij de open haard zitten met familie is mijn ultieme kersttip. Lekker knus met elkaar, spelletjes spelen, kerstcadeautjes opmaken. Meer heb je niet nodig! Fijne kerstdagen!

Timna Rauch: Bingewatchen in je kersttrui

Kerst is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met kerstmuziek en kerstfilms en tegenwoordig zelfs kerstseries. Zo kijk je op Netlfix het heerlijke zoete kerstverhaal van Dash & Lily. In tien afleveringen dompel je jezelf onder in een besneeuwd en versierd New York en volg je twee tieners in een romantische speurtocht die begint in een boekwinkel en vervolgens de kersthoofdstad van de wereld doorkruist.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.