Bakken tijdens de feestdagen!

Bakken tijdens de feestdagen!

De carmelita taart van Homemade Queen

Tijdens de persconferentie van 18 december is bekend gemaakt dat Nederland zeker tot en met 14 januari in lockdown gaat. Alle kappers, sportscholen, horeca, scholen en bijna alle winkels zijn gesloten. Wat voor leuke dingen kan men nog wel doen om toch de gezelligheid tijdens de feestdagen in huis te brengen? Dit kan bijvoorbeeld door lekker te gaan bakken met het gezin of door een taartje af te halen bij lokale horeca.

“Er is niks leukers dan een ander blij maken met iets lekkers.”, Aldus Judith Leurs, eigenaresse van Homemade Queen. Leurs bakt taarten op bestelling in haar thuisbakkerij in Hilversum. Op kerstavond, eerste- en tweede kerstdag mogen er maximaal 4 personen bij elkaar komen. Maak een ander of juist jezelf blij door koekjes, taartjes of cakejes te bakken en deze lekker op te eten of aan een ander te schenken.

Een ervaren bakker hoef je niet te zijn, in bijna elke supermarkt zijn bakmixen te koop en online zijn er ook ontzettend veel recepten te vinden.  “Maak het niet te moeilijk voor jezelf en begin gewoon simpel, simpel kan ook heel lekker zijn.” Leurs zegt dat het maken van een simpele appeltaart of een cake altijd een goed idee is en als het er niet perfect uitziet het waarschijnlijk nog steeds erg lekker zal smaken.

Op zondag wordt al het bakwerk voorbereid en worden er al grote pannen met karamel gemaakt voor de rest van de week. Leurs zet om half 7 s’ ochtends de ovens aan en begint dan met het bakken van de bestellingen voor die dag. Als alle bestellingen afgekoeld zijn worden ze mooi ingepakt om opgestuurd of afgehaald te worden.  “Ik heb misschien een ander soort bedrijf dan dat de bakker op de hoek heeft, want ik verstuur bijna alles via de post.” Bijna alle taarten worden zo gemaakt dat ze door de brievenbus passen en per post verstuurd kunnen worden. Haar taarten gaan het hele land door en alles wat niet per post gaat wordt door klanten aan de deur opgehaald. Leurs benoemt ook dat ze een aantal mensen die quarantaine zaten op deze manier toch heeft kunnen verassen met wat zoets. De meest bestelde ‘anders dan anders’ taart van Homemade Queen is de ‘carmelita’ taart. Dit is een kruimeltaartje met karamel, chocolade en walnoten. Deze maakt ze in haar keuken waar momenteel drie ovens staan om het bak werk bij te kunnen houden.

Corona heeft ook het afgelopen jaar veel invloed gehad op bedrijven, waaronder ook die van Leurs. Voor de pandemie en tussendoor toen het even weer mocht werden er in de thuisbakkerij ook workshops gegeven. Dit kan nu al een tijdje niet meer. “Dat is natuurlijk heel erg jammer, want dit brengt toch de gezelligheid in de bakkerij.” De bakmixen die verkocht worden om ook thuis lekker te kunnen bakken en de zoete aroma’s in huis te halen verkopen nu juist heel erg goed benoemt Leurs.

Om tijdens de feestdagen toch contact te leggen met elkaar kunt u bijvoorbeeld de keuken in duiken en zelf aan de slag gaan. Ook kunt u bij veel lokale horeca in Hilversum gebakjes, broodjes en andere lekkernijen afhalen. Zo worden niet alleen zij, maar ook de werknemers en leveranciers gesteund tijdens deze lockdown en wordt het kerstgevoel toch een beetje verspreid.

Deze week moesten ook onze verslaggeefsters creatief zijn, hieronder kunt u luister naar Jazz die in haar eigen keuken brownies bakt!

https://soundcloud.com/user-73093980/jazz-majoor-bakken-met-jazz

Over de auteur

Fenne Samuels Brusse

Mijn naam is Fenne en ik ben 18 jaar. Ik heb een breed veld aan interesses en ik vind het super leuk om op pad te gaan en contact te leggen met nieuwe mensen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *