Bedrijven en werknemers opnieuw de dupe door coronamaatregelen

Bedrijven en werknemers opnieuw de dupe door coronamaatregelen

Creative Commons

Maatregelen, maatregelen en nog eens maatregelen. Het woord van 2021 krijgt een gepaste afsluiting van het jaar. Nederland heeft sinds afgelopen week opnieuw een berg aan nieuwe maatregelen gekregen. Een zware lockdown, sluiting van scholen en fitnesscentra, maar ook de sluiting van niet-essentiële winkels. En dat allemaal voor de feestdagen. Net nu het weer wat beter leek te gaan, gooit de omikron-variant roet in het eten. Hoe moeten jonge werknemers nu verder? 

Stilte op de straten is niet heel gek voor de mensen die 18 december de persconferentie van Mark Rutte hebben bekeken. Boodschappen worden gedaan bij de lokale supermarkt, de Kruidvat heeft ook wat klanten, en de Hema is omgetoverd tot een soort drive-in winkel. We staan in deze zware tijden tegenover een nieuwe vijand: de omikron-variant. Een nieuwe variant van Covid-19 die weer gevaarlijker is dan de delta-variant. Het voelt alsof we in oneindige lus zitten. Covid komt, winkels dicht. Covid gaat, winkels open. De 17-jarige Joep Higler, werkzaam bij de Gamma, die gelukkig niet op slot hoefde door de nieuwe coronamaatregelen is blij dat hij door kan werken, maar het ook te doen heeft met zijn leeftijdsgenoten die geen werk hebben op dit moment: ‘De nieuwe maatregelen zijn stom, maar ik geloof erin dat als we dit met z’n alle doorstaan, dat het toch weer allemaal goed komt. Ik werk bij de Gamma en dat gaat gelukkig wel door, dus daar ben ik wel blij mee. Al vind ik het wel sneu voor de mensen die nu geen werk hebben’.

Ik denk dat veel leeftijdsgenoten dezelfde mening als ik delen over de nieuwe maatregelen: vreselijk – Joep Higler (17)

Onder het genot van een potje FIFA 22 vertelt Higler wat zijn plannen zijn voor de lockdown: ‘Wat ik nu doe in deze lockdown is zoals je ziet veel thuis gamen, haha. De feestdagen breng ik door met mijn vrienden en familie. Gelukkig zie ik mijn vrienden nog wel en probeer ik ook regelmatig met hun af te spreken’.

De nieuwe maatregelen lopen door tot minimaal 14 januari. De overheid zal, indien het beter gaat, eerder een persconferentie houden met versoepelingen, maar ook zwaardere maatregelen mocht het nog slechter gaan.

Higler is een van de weinige die gelukkig kan werken in deze lockdown. Helaas zijn er heel veel werknemers die hun winkels niet of beperkt mogen openen in deze zware tijd. Onze verslaggeefster Paula Puia sprak met Irma op de Gijsbrecht van Amstelstraat over de altijd sfeervolle straat die nu vrijwel sfeerloos is, en de oplossingen voor winkels die dicht moeten en de functie van Click & Collect.

https://soundcloud.com/user-874422994/stilte-op-de-gijsbrecht-vam-amstelstraat?utm_campaign=social_sharing&utm_source=mobi&si=68c769913fd440ca87e9ad77c03afa70

Over de auteur

Ratha Alphonse

Ik ben Ratha Alphonse (22) en ik studeer aan de SvJ in Utrecht. Ik schrijf stukken waar de lezer geen genoegen van kan krijgen. Verder speel ik cricket voor het Nederlands Elftal en kom ik uit voor de regerend landskampioen HCC.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *