Grote stijging van de besmettingen door de kerstvakantie

Grote stijging van de besmettingen door de kerstvakantie

Kerstvakantie, voor de meeste mensen een hele gezellige boel. Eerst naar de familie toe om kerst te vieren en dan daarna oud en nieuw vieren. En dan als je dan nog negatief getest bent ook nog eens gezellig op vakantie naar het buitenland. In hoeverre is dat  verstandig gebleken in verband met het corona virus?

4 Januari tot 11 Januari 2022: De GGD heeft het drukker dan ooit, het is zelfs in de hele corona pandemie nog nooit zo druk geweest bij de GGD als deze week. Er zijn 201.536 mensen positief getest door de GGD. Terwijl een week ervoren er “slechts”113.554 positieve testen zijn opgenomen door de GGD, dat is een stijging van 77 procent vergeleken de week ervoor. Die enorme stijging komt hoogstwaarschijnlijk door  de mensen die terug zijn gekomen van vakantie of van de feestjes in de kerstvakantie.

Duck, die contact onderzoek doet bij de GGD, vind het moeilijk om de vinger erop te leggen waar precies de stijging vandaan komt “‘Er spelen natuurlijk meerdere factoren, omicron en  natuurlijk dat er veel mensen terug komen van vakantie”. En als het op een gegeven moment “te druk” word bij de GGD moeten er keuzes gemaakt worden tussen groepen en dan krijgen de mensen beneden de 16 en mensen boven de 50 jaar een belletje de rest krijgt dan een mailtje van de GGD. En over de toekomst zegt Duck dat hij natuurlijk hoopt dat het gaat dalen maar tot nu toe blijven de cijfers stijgen er waren vandaag al 600 mensen met een positieve test.

In veel landen kon je dus gewoon skiën  mits je een coronapas hebt. Zo is kleurcode van Frankrijk geel wat betekent dat je daar gewoon naar toe kan reizen maar dat er wel risico’s zijn zoals dus besmet raken en zo is ook Stefan besmet geraakt. Ik heb met hem op 1,5 meter afstand gesproken over wat corona met hem gedaan heeft.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.