Het Metropole Orkest treedt online op!

Het Metropole Orkest treedt online op!

Om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan is er een verbod op evenementen en concerten. Alle geplande evenementen van Het Metropole Orkest zijn daardoor stilgelegd en wordt er druk gekeken naar andere momenten wanneer zij weer plaats kunnen vinden. Stilzitten doet Het Metropole Orkest in de tussentijd niet, zij verzinnen de meest originele manieren om te kunnen blijven spelen.

Door de maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus heeft Het Metropole Orkest niet live kunnen optreden maar laten zij hun publiek online genieten van hun muziek. Elke woensdag, vrijdag en zondag streamen zij op hun Facebookpagina bijzondere concerten van een tijdje terug. Veel mensen maken hier dan ook enthousiast gebruik van, de streams zijn maar liefst ruim een half miljoen keer bekeken.

Nu de maatregelen wat versoepeld zijn, kan het orkest op gepaste afstand weer bijeenkomen. Onder de noemer “Metropole Studio Sessions” geeft het orkest onder leiding van chef-dirigent Jules Buckley een drietal bijzondere liveoptredens vanuit de Metropole studio’s in Hilversum. De liveconcerten zijn doormiddel van een vergoeding te volgen op een livestream via de computer, mobiele telefoon, Chromecast of Apple TV.

De organisatie van Het Metropole Orkest hoefde niet te wennen aan de wereld van livestreams en online concerten, hierin zijn zij namelijk al bekend.“Het leuke aan de livestreams is dat iedereen waar ter wereld kan genieten van Het Metropole Orkest, of je in Nederland, Amerika of Japan woont iedereen kan het via zijn mobiele telefoon of computer volgen”, aldus de woordvoerder van Het Metropole Orkest.

De drie liveconcerten hebben ieder hun eigen thema. Het eerste concert is op 3 juni: “I’ve got the world on a string”, een zeer divers programma waaronder meer werk te horen is van de oprichter van het orkest, Dolf van der Linden.

Het tweede concert vindt woensdag 17 juni plaats, “Tribute to Clifforf Brown and Charlie Parker”. Het wordt een eerbetoon aan de veelte vroeg overleden trompettist Clifforf Brown. Trompettist Ruud Breuls voert live “Yesterdays Embraceable You” als solist. Paul van der Feen als altsaxofonist speelt samen met de strijkers stukken van “Charlie Parker with Strings”, de plaat die in 1950 verscheen en een groot succes was. In 1988 werd de plaat zelfs opgenomen in de Grammy Hall of Fame.

Het laatste concert is op 1 juli; “Tribute to Charlie Haden”. Tijdens dit live concert is er een belangrijke rol weggelegd voor de eigen basheld Aram Kersbergen en tenorsaxofonist Sjoerd Dijkhuizen. Je hoort onder andere ‘Detour Ahead’, ‘Blues for Alice’ en ‘Nightfall”.

 

Over de auteur

Jill Borsboom

Mijn naam is Jill Borsboom, geboren in 2000 en student aan de School voor Journalistiek. Van kleins af aan was ik al verhalen aan het schrijven, tv programma’s aan het na doen en het weer van de aankomende dag voor mn ouders aan het presenteren. De opleiding die ik na de havo ging doen was dus ook al vrij snel duidelijk. Ik ben super nieuwsgierig en heb zeer uiteenlopende interesses, van politiek tot architectuur en van geschiedenis tot fashion. Het verhaal wat achter een onbekend persoon schuilt vind ik het mooiste om te achterhalen. Een van mijn favoriete bezigheden is dan ook het meeluisteren van gesprekken tussen onbekende in de trein, op het terras of in de supermarkt. Dit leidt tot de mooiste verhalen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *