De jeugd eindelijk weer in beweging

De jeugd eindelijk weer in beweging

Foto ter illustratie

Na een lange tijd mag er weer tot 8 uur gesport worden door jongeren tot 17 en 18 die in een jeugd elftal spelen. In Hilversum wordt er weer volop getraind met groepen op alle sportenvelden in de stad.

Bij het aankomen van het voetbalcomplex van Victoria is te zien dat er weer trainingen worden afgewerkt na een lange tijd; veel geparkeerde auto’s op de parkeerplaats, fietsende ouders die druk in de weer zijn om hun kinderen naar de training te brengen en dat allemaal terwijl de avond de middag overneemt. Bij het binnentreden van het sportcomplex is het een drukte van jewelste op de kunstgrasvelden die vol zijn met jonge voetballers die hard aan het trainen zijn, er wordt hard gewerkt aan conditie, balgevoel en passing en dat is nodig nu alle jongeren weer aan de bak mogen.

Hoe heeft iedereen zich fit gehouden in de tijd dat er niet getraind mocht worden? Volgens koen, een jongen die al jaren bij Victoria voetbalt, is dat een makkelijke vraag ‘’ik heb tijdens de lockdown veel hardgelopen. Ik heb hardgelopen op plekken met hoogteverschil zodat de spieren in mijn benen niet verzwakken. Ik heb ook  veel interval training gedaan dus veel stukjes hardlopen met daar tussendoor stukken sprint”. Nadat we een stukje over het complex zijn gelopen zie ik een groepje jongens op het trainingsveld lachen met elkaar en een beetje dollen op het veld. Koen heeft dit gemist zo zegt hij “ik heb het voetballen met mijn vrienden het meest gemist, het sociale aspect waarbij ik mezelf kan zijn en kan doen en laten wat ik wil terwijl ik omringd ben met mensen waar ik goed mee bevriend ben”.

Na een rondleiding over het complex is het tijd voor Koen om zelf te gaan trainen, hij trekt zijn schoenen aan en is klaar om weer op te pakken waar hij het sporten heeft achtergelaten: “ik ga het meest genieten van het kwijt kunnen en terugkrijgen van mijn energie in het spelletje. Ik hoop ook mijn conditie die ik voor het stoppen met voetballen had weer volledig terug te krijgen”.

Ook al mogen er nu nog geen wedstrijden gespeeld worden is er al wel ontzettend veel enthousiasme en verlangen naar de eerste keer het veld weer opstappen als is het maar om weer te kunnen trainen met vrienden, teamgenoten en de trainer. Koen heeft een pittige training voor de boeg zo zegt de coach en aan de pionnetjes op het veld te zien gaat het een training worden waar de volle 100% gevraagd wordt. Na de training hoopt Koen dat de trainingen nu doorgaan: “ik hoop dat we kunnen blijven trainen tot aan de zomerstop zodat ik weer terug kom op het niveau waar ik eerst op zat”.

Na een koude avond is het om vijf voor acht de hoogste tijd om weer richting huis te gaan, de fietsen en scooters worden gepakt en de weg huiswaarts wordt ingezet na de eerste training sinds de stop.

Hieronder een audio interview met Tessa die trainster is van de meiden-019 van Wasmeer.

https://soundcloud.com/user-309377337/week-9-blok-b-jesper-gorter/s-mH9SC2jI9a5?si=a928bcea6b274310b5802c642afb75bd&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Over de auteur

Jesper Gorter

Ik ben Jesper. Ik kom uit Hilversum en ben een beginnende journalist die items maakt over Hilversum. email: Jesper.gorter@student.hu.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *