Afgelopen vrijdag avond sloeg het weer om in Hilversum. Op het terras van Mout vlogen de glazen, borden en stoelen door de lucht, hierbij raakte twee mensen licht gewond.

De afgelopen dagen werd er in het nieuws al gesproken over code geel, het KNMI kondigde dit af voor Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. Inwoners en bezoekers zijn erop geattendeerd alert te zijn op het onweer. Op sommige plekken viel heftige neerlag, windstoten en flinke onweersbuien. De inwoners van Hilversum kregen hier vrij weinig van mee, de terrassen zaten vol, voor zover dat mogelijk is met de anderhalve meter regel.

In de avond zat het terras van Mout vol met mensen die eindelijk weer konden genieten van de horeca, totdat het weer omsloeg. Er ontstonden hevige windstoten die het terras niet aankon. Palen raakte los, stoelen waaide om, glazen en borden vloog door de lucht en bloempotten vielen kapot op de grond.

“Wij waren rustig wat aan het drinken, toen het weer volledig omsloeg. Ik schrok mij rot, uit het niets waren er enorme windstoten. De objecten vlogen rond door de lucht, bloempotten kletterde op de grond, verlichting kwam naar beneden, tafels waaide om en de glazen vlogen door de lucht. Het hele terras lag overhoop. Wij zaten gelukkig onder een soort van afdakje waardoor wij niet geraakt zijn. Twee mensen hadden glasscherven in hun huid gekregen en waren bebloed, maar zover wij konden zien viel het mee met de verwondingen”, aldus Jasmijn van Etten.