Drogisterijen en supermarkten krijgen categorie 2 maskers

Drogisterijen en supermarkten krijgen categorie 2 maskers

Drogisterijen en supermarkten hebben snel ingespeeld nadat vorige week bekend is geworden dat het dragen van stoffen en zelfgemaakte mondkapjes word afgeraden. De winkels in Hilversum gaan hier ook in mee. 

Volgens bronnen bij nu.nl liggen vandaag op vele plekken de schappen vol met het type 2 mondkapjes. “We zijn na het advies van het OMT al als een razende mondkapjes van het type 2 gaan inkopen”, zegt directeur Jos Jongsta van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven dat ongeveer 2300 drogisterijen vertegenwoordigt in een interview met nu.nl

Het type 2, ook wel het medisch mondkapje, wordt nu aangeraden. Naast het gewone type 2 is er ook nog een type 2R. De mondkapjes met de R toevoeging zijn waterafstotend.

Bij de Etos in het centrum was hier goed op voorbereid. “We hebben ze vrijdag al met de vracht binnen gekregen”, laat de Etos weten.

De Albert Heijn laat weten dat de maskers op het moment nog niet binnen zijn, maar dat ze snel door ook de schappen zullen gaan vullen: “We hebben nog niet het type 2 mondkapjes in de verkoop. We hopen dat ze bij de levering zitten, maar dat kunnen we alleen nog niet met zekerheid zeggen.”

Ook vullen de winkels de schappen weer aan met de FFP2 maskers, daar was veel vraag naar deze afgelopen weken. Dit zijn namelijk mondmaskers die in sommige vakantie landen verplicht zijn, zoals in Oostenrijk, Duitsland en Italië. De inkoop van mondkapjes waar vraag naar is gaat regelmatig worden.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *