Beeld en Geluid gaat bijna een jaar dicht!

Beeld en Geluid gaat bijna een jaar dicht!

Beeld en Geluid in Hilversum gaat begin 2021 dicht voor bijna een jaar dicht. Het museum wordt helemaal vernieuwd en er komen 50 nieuwe interactieve installaties, waarmee een bezoek aan het museum nog persoonlijker wordt.

Het museum is tijdelijk open van 2 september tot 25 oktober. Vanaf 26 oktober sluiten zij de deuren voor de verbouwing. ‘’de belangrijkste overweging om in september en oktober een laatste keer open te gaan is dat het museum de kern is waar ons publiek, maar ook vele collega’s, partners, vrijwilligers en leveranciers hun bed uitkomen. Twaalf jaar Expercience laat je niet als een nachtkaars uitgaan’’ zegt Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur Beeld en Geluid. De reden van de late opening heeft ook te maken met het coronavirus, omdat je in het museum veel kan aanraken is het moeilijk voor het museum om zich aan de maatregelen te houden.

Alleen de muren van de huidige Expercience blijven staan en er wordt gekeken naar een andere opzet van de shop. In het nieuwe beeld en geluid kan de bezoeker beleven hoe media toen, nu en in de toekomst werken ‘’Het wordt het eerste museum ter wereld dat zich continu aangepast aan handelingen van de bezoeker aan de hand van slimme technologie en big data. Op deze manier draagt beeld en geluid bij aan een mediawijzer samenleving’’ aldus Beeld en Geluid.

De verbouwing gaat niet en koste van een dagje uit met de familie of kleinkinderen met open en oma. Het museum laat ook nog steeds zien hoe het vroeger aan toe ging. Het nieuwe museum is daarom juist geschikter voor jong en oud. Het zal een hele andere beleving zijn met iets voor iedereen. Dus als je nog naar het museum wilt moet je snel je tickets bestellen voordat ze voor een langere tijd dicht gaan.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *