Een kijkje nemen bij de vaccinatie locatie op de Verlengde Zuiderloswal

Een kijkje nemen bij de vaccinatie locatie op de Verlengde Zuiderloswal

Sinds half november is ook Nederland begonnen met het zetten van de booster-vaccinaties. Hoewel dit langzaam op gang kwam, is Nederland nu goed op weg. In Hilversum kun je ook twee vaccinatielocaties vinden, tot voorheen op het Arenapark, en sinds een paar maanden gevestigd op de Verlengde Zuiderloswal. Afgelopen week was het daar verassend druk.  

Vanaf Hilversum station moet je om met het ov de locatie te bereiken, de bus naar Kerkelanden nemen. Na een tijdje wachten, stappen de mensen in. Het is relatief druk in de bus, er zitten oude maar ook jonge mensen in. Sommige mensen stappen in, anderen stappen weer uit. Bij de halte Zeverijnplantsoen checken er twee jongens van ongeveer 17 jaar uit, ze bedanken de buschauffeur en lopen de bus uit. Al gauw wordt het duidelijk waar de vaccinatie locatie zich bevindt. Langs het fietspad staat om de zoveel meter aangegeven welke richting de vaccinatie locatie is.

De vaccinatie locatie bevindt zich op het grote terrein van het bouwbedrijf Pontmeyer, en ook meerdere bedrijven zitten daar gevestigd. Zoals de Leenbakker en de Kwantum. Bij de ingang staat een hele lange rij. Mensen die aan het wachten zijn totdat ze naar binnen kunnen, kijken verveeld op hun telefoon. En de verkeersleiders zijn druk in de weer met het aanwijzen van parkeerplekken naar de auto’s. Maar hoewel de rij buiten langzaam in beweging komt, is het tempo binnen hoog. Het wachten duurt ongeveer vijf minuutjes en dan mag je naar binnen.

Eenmaal binnen zijn er veel GGD-medewerkers aan het werk, met blauwe bodywarmers aan wijzen ze de mensen de weg. De een heeft geen formulieren bij zich, en kan die formulieren aan de rechterkant nog even invullen. Anders is het namelijk niet mogelijk om je op dat moment te laten vaccineren. Degene die de formulieren wel bij zich hebben, mogen achterin de rij aan de linkerkant aansluiten. Iedereen houdt de gepaste afstand en heeft een mondkapje op.

Na het wachten in de rij, dat overigens ook maar vijf minuutjes duurt, kunnen mensen zich melden bij meerdere loketten. Bij het merendeel van de loketten zit een medewerker achter de plastic tussenwand. De formulieren worden zorgvuldig doorgekeken en ook wordt er gevraagd naar de identiteitskaart. Alles in orde? Dan mag je doorlopen en plaats nemen tegenover de vaccinatiehokjes.

De vaccinatiehokjes zijn van links naar rechts opgesteld, met op de witte ‘deurtjes’ een bordje met de naam van het vaccin. In het hokje zit een lieve medewerkster, genaamd Patty en ze stelt mij gerust. “Geen zorgen hoor, het is zo voorbij”, zegt ze terwijl ze het vaccin toedient. “Even de pleister opplakken hoor, even zoeken, ik kan niet eens meer zien waar ik geprikt heb”.

Na de vaccinatie volgt het kwartiertje wachten op het ‘wachtplein’. De stoelen waar je kan wachten staan in een hokje van ongeveer 1 bij 1, met een soort witte schutting eromheen, zodat de afstand nog een soort van bewaard kan worden. Er zitten best wat mensen te wachten totdat ze weer weg mogen, van ouders met kinderen tot mensen op leeftijd.

Wanneer het kwartier voorbij is, gaan de meeste mensen richting de uitgang. En als je geen Corona Check app hebt op je telefoon, dan kun je voor de uitgang nog snel een stempel laten zetten in het gele-vaccinatieboekje. Gek genoeg een drukke locatie afgelopen dinsdag, maar met goede hulpverlening en een hoog tempo kom je een heel eind.

Over de auteur

Jasmijn Brasser

Hoi! Ik ben Jasmijn, ook wel een vrolijke mafkees, fashion freak, hondenliefhebber, razende reporter én gek op reizen! Heeft u een leuk of interessant nieuwtje over Hilversum? Laat het mij vooral weten! jasmijn.brasser@student.hu.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.