Hilversumse koffietentjes overleven lockdown

Hilversumse koffietentjes overleven lockdown

HILVERSUM – Hoewel de lockdown een stressvolle tijd is geweest, schijnen sommige koffietentjes in Hilversum er goed doorheen gekomen te zijn. Sees op de Gijsbrecht is begonnen met afhaalmaaltijden en vaste klanten kwamen nog regelmatig langs voor een koffie to go. Volgens Isa Houtbekker (22), manager van Koffie&JIJ aan de Kerkstraat, is de afhaal ook bij hen helemaal herontdekt. En nu is nog steeds de drukte niet afgenomen.

Beide cafés zitten weer helemaal vol sinds ze weer open zijn. “Voor zover dat kan,” vertelt Isa Houtbekker, “vanwege de 1,5 meter afstand hebben we vijf van de dertien tafeltjes weg moeten halen. We proberen de regels zo goed mogelijk na te komen. Het is dan ook erg frustrerend wanneer wij klanten bijvoorbeeld vragen iets meer afstand te houden, ze gewoon ergens anders heen gaan waar er wat makkelijker met de maatregelen om wordt gegaan.”

Hoewel ze niet bang zijn voor een tweede lockdown, blijft de Corona een ingewikkelde situatie. Mensen aannemen is nu erg lastig, bij Koffie&JIJ zoeken ze op het moment nog een all-round medewerker voor 32 uur in de week. Maar omdat het een onzekere tijd is en men niet kan inschatten hoe het virus zich ontwikkelt, vinden ze dat ze het niet kunnen maken om iemand vaste uren te beloven die ze misschien over een paar maanden niet kunnen niet meer kunnen maken, dus durven ze een vast contract nu nog niet aan.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *