Liv Inn, de toekomst van seniorenwoningen

Liv Inn, de toekomst van seniorenwoningen

Foto: Gooi en Eembode

Iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn. In je eentje achter de geraniums opgesloten in een bejaardentehuis. Dat schrikbeeld behoort vanaf nu tot het verleden. Liv Inn is een woonconcept met seniorenwoningen waarbij zelfstandig wonen wordt gecombineerd met gezamenlijke extra’s en waar nodig zorg. De eerste unit staat sinds kort in Hilversum.

Liv Inn wonen is gesitueerd aan de Vaartweg in Hilversum. Het oude bejaardenhuis De Boomberg is geheel gerenoveerd en getransformeerd. Zelfstandige 2- en 3 kamerappartementen verdeeld over drie verdiepingen.
Tot zo ver niets nieuws. Maar bij Liv Inn wordt een prominente rol gegeven aan het hart van het gebouw. Daar is een centrale hal met diverse ruimtes voor gemeenschappelijk gebruik. Een woonkamer om familie en vrienden te ontvangen, lange tafels om met medebewoners te kaarten, een enorm biljart, een klein concertzaaltje, een bruin cafe en een binnentuin.
Van de bewoners wordt verwacht dat ze actief deelnemen aan deze ’zelfstandig-gemeenschappelijke’ woonomgeving. Zo zijn er koffieochtenden en kan in de keuken gezamenlijk worden gekookt en gegeten.
Zorg kan zonodig eenvoudig worden ingekocht. Dit gaat nog wel op indicatie van de huisarts. Aan Liv Inn zijn een fysiotherapeut, een kapper en een pedicure verbonden.
Sinds medio 2021 is een deel van de 150 woningen opgeleverd en bewoond.

Onze verslaggever ging een kijkje nemen bij dit vernieuwende concept. Hij spreekt een aantal bewoners en wil wel eens weten of het in de praktijk allemaal net zo mooi is als op papier. Misschien mag hij wel een hapje mee-eten!

https://soundcloud.com/user-49309577/audioreportage-liv-inn?si=d8b0b552cc3645cda84ad2be8c91e3b2&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Over de auteur

Ramses Kaart

Ik ben Ramses Kaart. Ik ben journalist op de Hogeschool Utrecht. En ik hoop u nog met vele artikelen te inspireren. Email: Ramseskaart1@gmail.com

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *