Hilversumse makelaar doet goede zaken tijdens de coronacrisis

Hilversumse makelaar doet goede zaken tijdens de coronacrisis

HILVERSUM – Makelaars hebben genoeg werk doordat er veel woningen worden verkocht en er een grote vraag naar is. De Rabobank kwam met een voorspelling voor 2021 en 2022. De bank verwacht dat er een dip zal ontstaan op de woningmarkt als gevolg van de crisis.

Makelaar Van Heukelom, werkzaam bij het makelaarskantoor Gooische makelaars, zegt dat er goede zaken worden gedaan in Hilversum. Er is veel vraag naar woningen. De makelaar merkt nog niets aan een verminderd vertrouwen van consumenten bij het kopen van een huis, integendeel zelfs, zegt hij. ‘Mede dankzij de subsidieregeling vanuit de overheid bedoeld voor bedrijven doen makelaars het goed zegt Van Heukelom.

Voor volgend jaar verwacht de makelaar dat er een kleine dip kan ontstaan, als gevolg van een oplopend aantal werklozen. Het aanbod op de woningmarkt kan daardoor iets gaan groeien. Het woningtekort zal dan ook iets gaan dalen maar het zal niet veel schelen, voorspelt hij. De makelaar verwacht dat de huizenprijzen volgend jaar licht gaan dalen als gevolg van deze ontwikkelingen. Van Heukelom verwacht niet dat de gevolgen van de coronacrisis op de woningmarkt zo ernstig gaan uitpakken als tijdens de kredietcrisis in 2008.

Tijdens de kredietcrisis konden veel huiseigenaren hun hypotheek niet meer betalen waardoor zij gedwongen werden om hun huis te verkopen. De huidige crisis heeft een ander karakter dan die van 2008. ‘De vraag naar woningen blijft de komende jaren groot zegt Van Heukelom’. De makelaar denkt dat de situatie zich weer snel herstelt wanneer er een vaccin voor covid-19 beschikbaar is. ‘De vraag blijft natuurlijk hoe lang dat nog gaat duren’.

Robin Zweep

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *