Te strenge maatregelen in de kroegen?

Te strenge maatregelen in de kroegen?

De kroegen en jongeren missen het uitgaansleven in Hilversum. Zij denken dat er wel het een en ander kan veranderen. De jongeren willen graag weer dansen in de discotheek en de kroegeigenaren willen weer de gezelligheid terug in hun café.

We kennen de coronaregels ondertussen allemaal wel in de horeca. Ontsmet je handen bij binnenkomst, met niet meer dan vier personen aan een tafel en bij klachten blijf je thuis. In Hilversum zijn ze langzaam wel toe aan verandering, zo ook de kroegeigenaresse Astrid de Ruiter van café de Maarschalk. Bij binnenkomst moet iedereen gelijk zijn handen ontsmetten en zijn of haar gegevens noteren.

“Op zich heb ik alle begrip voor de huidige maatregelen’’ De Ruiter, maar ze vindt zeker ook dat er een aantal dingen kunnen veranderen. Als het later op de avond is en er alcohol in het spel is, wordt het voor de gasten een stuk moeilijker om de regels te handhaven. De Ruiter denkt dat als je met een grotere groep aan een tafel kan zitten dat dit veel makkelijker te handhaven zou zijn, wat ook zou helpen is als er van de anderhalve meter afstand een meter afstand van gemaakt zou worden.

De jongeren in Hilversum missen het uitgaan. Zij willen weer met hun vrienden en vriendinnen lekker stappen in Club Rex of Feestcafe de Dokter. “We willen weer tot de late uurtjes dansen en daarna nog even naar de kebabzaak, ook merk ik dat ik het maken van nieuwe contacten eigenlijk niet gelukt is de afgelopen tijd, Dit deed ik vooral in het weekend op feesten en partijen.’’ zegt Nathaniël(19).

Zowel Nathaniël als De Ruiter zou een voorstander van de Corona-app zijn. Ze denken beiden dat het oude leven weer terug zou kunnen komen in de café’s. “Iedereen kan bijvoorbeeld zijn gezondheidsverklaring aan de deur laten zien.” denkt Nathaniel. De Ruiter sluit af met de woorden: “Zolang de app niet verplicht is zal er ook niet veel veranderen.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *