Heel Hilversum prikt

Heel Hilversum prikt

World Cleanup Day is net geweest en de resultaten zijn binnen. Nationaal zijn er 90.000 stukken zwerfafval opgehaald, er wordt niet bekend gemaakt hoeveel precies in Hilversum. Afgelopen zaterdag gingen er ongeveer 40.000 vrijwilligers de straat op om afval te prikken.

Het succes is minder groot dan de voorgaande jaren, maar dat heeft een logische uitleg, namelijk dat vanaf 1 juli de nieuwe wet van statiegeld op kleine plasticflessen inging. Dat was te merken in de uitslag, want er is 37 procent minder plastic flesjes gevonden. Jaarlijks is er ook een top tien van welk afval er het meest wordt opgehaald, daar staan sigarettenfilters op de eerste plek en plastic flesjes op de vierde plek. Een opvallende nieuwkomer zijn mondkapjes op plek tien.

Bij de Paulusschool in Hilversum was er een gezamenlijke actie van leerlingen en ouders om samen eerst het schoolplein schoon te maken en daarna doorgaan met de buurt om de school heen. Abigael Verschoor is een van de ouders van de kinderen en had het volgende erover te zeggen: ‘wat we willen is dat onze kinderen leren, om je eigen plek schoon te houden en om voor je eigen spullen te zorgen’. Voor deze ouder gaat het dus niet alleen om de World Cleanup Day, maar ook de les die de kinderen hiervan leren.

Over de auteur

Koen Bethe

Koen Bethe, 19 jaren levenservaring, afkomstig uit Amsterdam.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.