Vol verwachting klopt ons hart…

Vol verwachting klopt ons hart…

HILVERSUM – Gooi en Vechtstreek heeft als eerste het besluit genomen om de sinterklaasintocht niet door te laten gaan. Sinterklaas komt op 14 november aan in Nederland. “In het Gooi kunnen grote feesten vanwege het Coronavirus helaas niet doorgaan’’, aldus Ruud Verkuijlen, woordvoerder Veiligheid en Handhaving (VVD Hilversum).

“Een kinderfeest is heel belangrijk, maar met zijn allen de Sint verwelkomen is bijna niet te handhaven, daarom snappen wij dit besluit van onze burgemeester en de andere burgemeesters uit de veiligheidsregio. Wij zijn aan het kijken naar een oplossing zodat de sinterklaasviering kleinschaliger plaats kan vinden. Het feest op zich dat zal doorgaan is evident”, aldus Verkuijlen.

Doordat het evenement al vroegtijdig is afgeblazen heeft de gemeente meer tijd om na te denken over kleinschalige alternatieven. De burgemeester is samen met het comité aan het kijken naar de mogelijkheden. “Zo kan er bijvoorbeeld in het winkelcentrum, waar mensen al meer gewend zijn aan de 1,5 meter regel, eventueel wel wat plaatsvinden. Met de basisscholen in Hilversum is er goed overleg.  Wij zijn bezig met kleinschalige alternatieven bedenken, zodat de jonge kinderen nog steeds optimaal kunnen genieten van het grote sinterklaasfeest. Op school of in het winkelcentrum is overzichtelijker dan op de openbare weg, toezicht houden is dan bijna niet te doen”, zegt Verkuijlen.

Naar verwachting zullen meerdere gemeentes ervoor kiezen om de sinterklaasintocht dit jaar niet door te laten gaan. Ondanks de regel waarbij er maximaal 250 mensen buiten bij elkaar mogen zitten, zien veel gemeentes het niet zitten om het door te laten gaan. De kans op verspreiding van het Coronavirus neemt dan namelijk toe en dat is een te groot risico.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *