Hoe bevalt online les onder jongeren?

Hoe bevalt online les onder jongeren?

“Mijn wifi doet het niet” “Ik kan u niet zien” “Mijn laptop was uitgevallen”. Zulke opmerkingen kom je vaak tegen in online les. Hoe is dit nou precies voor jongeren? Zien ze ook voordelen aan online les? Hierover heeft Daantje, 13 jaar, van het eerste jaar aan het Roland Holst college en Julia, 17 jaar, van het eerste jaar aan het Hogeschool van Amsterdam gesproken. 

Voor Daantje bevalt het eerste jaar van de middelbare school haar goed. Over het algemeen vindt ze online les best fijn en goed te doen. Maar ze verteld ook dat ze af en toe wat last heeft met concentreren. Zo mist ze hier en daar af wat lesstof omdat ze afgeleid raakt of omdat het internet niet al te goed werkt. Natuurlijk is het ook jammer dat ze haar school vriendinnen en vrienden niet meer kan zien. 

Maar ook noemt ze een aantal positieve punten hierover, ze hoeft bijvoorbeeld minder lang te reizen. Vervolgens heeft ze ook minder last van een drukke klas, door online les wordt ze niet afgeleid door hen. Tot slot heeft ze ook meer tijd om huiswerk te maken, zo heeft dat sneller af en meer tijd voor andere dingen. 

Er zijn meerdere aspecten die u kunt meenemen in uw standpunt over online les. Zo heeft het zijn nadelen, slecht internet of moeite met concentreren maar ook zeker zijn voordelen, minder reistijd of minder last van een drukke klas. Of online les de ideale oplossing is betreft corona en lesgeven is nog maar de vraag.

Bent u benieuwd wat Julia hierover te zeggen heeft, luister dan onderstaande interview.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.