Hilversumse wegen geluidsarm

Hilversumse wegen geluidsarm

HILVERSUM – Enkele Hilversumse wegen zijn deze week geluidsarm gemaakt. De wegen gaven nogal wat geluidsoverlast bij de bewoners van de Larenseweg, de Geert van Mesdagweg, de Vreelandseweg en de Diependaalselaan. Het asfalt heeft een nieuwe laag gekregen waardoor er minder geluidsoverlast zal zijn voor omwonenden. De werkzaamheden hebben gefaseerd plaatsgevonden, waardoor er elke nacht van de week van maandag 31 augustus een andere weg aan de beurt was.

Maandagavond 31 augustus startten de werkzaamheden op de Larenseweg. De weg was op maandag en dinsdag afgesloten vanaf zeven uur ‘s avonds tot zes uur ‘s ochtends. Buurtbewoner Alex Jansen (48) is blij met de nieuwe asfaltlaag. Hij legt uit dat de ´oude´ weg veel geluidsoverlast gaf. “Vooral als het wegdek nat was, ervaarden wij veel geluidsoverlast,” beweert Jansen. Hij vertelt dat zijn nachtrust verstoord werd tijdens de werkzaamheden, “Dat maakt niet zoveel uit,” vertelt Jansen. Hij had dat er graag voor over.

Dinsdag en woensdag zijn de werkzaamheden op de Geert van Mesdagweg. De werkzaamheden zijn eveneens vanaf zeven uur ‘s avonds tot zes uur ‘s ochtends. Een omwonende van zevenenzeventig jaar oud (wil liever anoniem blijven) vertelt dat de ‘oude’ weg eigenlijk helemaal geen overlast gaf. “Het geluid hoorde je wel, maar van overlast kun je niet spreken,” vertelt de man. Hij vertelt dat de weg nu wat minder hoorbaar is.

De avonden en nachten van dinsdag, woensdag en donderdag van zeven uur ‘s avonds tot zes uur ‘s ochtends was de Vreelandseweg afgesloten voor werkzaamheden. De Diependaalselaan was afgesloten voor werkzaamheden op donderdag van zeven uur ‘s avonds tot drie uur ‘s nachts. Op vrijdag 4 september was er tijd voor afronding van de werkzaamheden.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *