Leerlingen Gemeentelijk Gymnasium Hilversum dragen geen mondkapjes voor zichzelf, maar voor de docent

Leerlingen Gemeentelijk Gymnasium Hilversum dragen geen mondkapjes voor zichzelf, maar voor de docent

Hilversum – Met invoering van het verplicht dragen van een mondkapje binnen de school, heeft het Gemeentelijk Gymnasium in Hilversum (GGH) zijn deuren weer geopend voor het nieuwe schooljaar. Het is daarmee de eerste school in de gemeente die een mondkapjesplicht invoert. Dit schooljaar verloopt het dus anders dan voorgaande jaren.

Zolang je in beweging bent binnen de school is het dragen van een mondkapje verplicht. Zit je stil, op een stoel of op één plek? Dan mag je het mondkapje afdoen, wat dus ook geldt in de klas. De handhaving daarop is streng. Zo geldt er een maatregel dat wanneer er een leerling of docent hun mondkapje van huis vergeet mee te nemen, dat je bij de conciërge een mondkapje kan krijgen voor € 1,50.

‘’Wij zien het dragen van mondkapjes niet als een vereist beleid voor onszelf, maar wij dragen eerder een mondkapje voor onze docenten”, vertelt eindexamenleerling en tevens lid medezeggenschapsraad Rogier Ballast (17) uit Naarden. ‘’Wij als leerlingen zijn niet heel bang voor Corona en gaan daar heel nuchter mee om. Bovendien zie ik mijn vrienden ook buiten school en dragen dan ook geen mondkapjes.’’

Op de gangen van het Hilversums Gymnasium zijn posters opgehangen waarop staat voldoende afstand te houden van elkaar, alhoewel afstand houden tussen leerlingen niet verplicht is. Daarbij zijn er lijnen op de vloeren geplakt om éénrichtingsverkeer te creëren in de smalle gangen en trappenhuizen. Zo vertelt rector Van de Berg: ‘’De leerlingen houden zich over het algemeen goed aan het dragen van de mondkapjes in de verkeersruimtes. We hebben hen gevraagd de mondkapjes te dragen bij de verplaatsingen binnen de school. Ook de medewerkers dragen een mondkapje volgens hetzelfde regime.’’ Verder zitten leerlingen in toets-opstelling in de klas. Maar 1,5 meter is niet van toepassing in de krappe klaslokalen. Daar is simpelweg geen ruimte voor. Leerlingen zitten maximaal 50 centimeter van elkaar verwijderd.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *