Burning Heart wil en gaat door ondanks alle obstakels

Burning Heart wil en gaat door ondanks alle obstakels

Dojo Burning Heart

Dojo Burning Heart is na de versoepelingen van de maatregelen weer open. Het was weer even schrikken, maar trainingen volgen en individueel sporten is weer mogelijk in de dojo. Beperkingen en onzekerheden maakten het lastig voor het bestuur, maar keer op keer bewijzen ze bij Burning Heart en weg te vinden om ‘open’ te blijven tijdens de lockdown. Inmiddels is de dojo het gewend om te brainstormen over innovatieve ideeën, ook als er in de toekomst nog een lockdown komt.

Luid gejuich bij de mensen van Burning Heart als Minister Kuipers groen licht geeft aan de sportscholen om open te gaan. Burning Heart is een van de weinige sportscholen/dojo’s die innovatief aan de slag ging tijdens de lockdown om toch op die manier open te blijven voor haar leden. Regelmatig zijn ze in het nieuws gekomen wegens de oplossingen en ideeën die de dojo weet te vinden om op een manier de corona regels te omzeilen. Tenten neerzetten buiten, naast de dojo slapen in een busje om ‘s morgens vroeg groepslessen voor te bereiden. De leden zijn eigenaar Jerry dankbaar, een man die alles op alles zet voor wat hij zijn familie noemt.

Niet coronaproof

‘Ja, nee dit is echt een dojo en geen sportschool.’ klinkt het als Daphne de Jong-Lossie een paar fanatieke leden van Burning Heart verwelkomt. Daphne is samen met haar man Jerry mede-eigenaar van de dojo.

De tent die in april 2020 werd opgezet, zodat er groepslessen aan kinderen gegeven kon worden, werd een maand later afgekeurd door de gemeente Hilversum. De tent zou niet coronaproof zijn geweest. Jerry’s reactie: ‘Dagelijks bootcamps diep in het bos zonder risico of controle, we blijven 3 meter uit elkaar dus kunnen natuurlijk onmogelijk een bekeuring krijgen voor een sportieve wandeling.’, oftewel weer een nieuwe oplossing.

We zaten te kijken naar de persconferentie en dachten echt ‘het kan niet waar zijn dat we weer dicht moeten’

Gelukkig voor Jerry, Daphne en leden van Burning Heart kan er nu ‘gewoon’ weer binnen gesport worden. Verslaggever Ratha Alphonse sprak met Daphne over de leden, het familiegevoel en de obstakels waar Burning Heart mee te maken heeft gehad. Hieronder kunt u het interview beluisteren.

https://soundcloud.com/ratha-alphonse-739438265/burning-heart-interview-260122?si=a9678c79b22c44a290bb9402782e000e&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Over de auteur

Ratha Alphonse

Ik ben Ratha Alphonse (22) en ik studeer aan de SvJ in Utrecht. Ik schrijf stukken waar de lezer geen genoegen van kan krijgen. Verder speel ik cricket voor het Nederlands Elftal en kom ik uit voor de regerend landskampioen HCC.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *