Het Gooische Bierfestival gaat door

Het Gooische Bierfestival gaat door

Hilversum – Festivals zijn sinds kort weer onder beperkingen toegestaan, dus óók is er groen licht voor het Gooische Bierfestival. De organisatie heeft in samenwerking met de gemeente de mogelijkheden bekeken en dus gaat het door.  

Guido de Wit (50) eigenaar van de Gooische Bierbrouwerij, tevens organisator zegt: “We wilden het niet verplaatsen naar volgend jaar. We merken dat mensen op zoek zijn naar een relatief veilige plek met vermaak.” In gesprek met de gemeente heeft De Wit een manier gevonden waardoor het festival kan worden georganiseerd.

Dit jaar kunnen er minder mensen naar het festival, eerdere jaren waren er zo’n zes tot achtduizend bezoekers. De Wit zegt: “Nu zijn er twee tijdsloten met elk 500 tickets.’’ Door vooraf een ticket te kopen heeft de organisatie alle gegevens en kunnen de bezoekers veilig een biertje drinken. Dit jaar is het nieuw dat je maar met een beperkt aantal mensen aan één tafel mag zitten. Daarnaast krijg je een vaste plek toegewezen.

Tijdens de voorgaande edities van het Gooische bierfestival werd het Marktplein omgetoverd tot een festivalplein. Dat zal dit jaar zeker ook gebeuren. Naast de verschillende soorten bier, van licht tot donker en fris tot IPA, zullen er bekende en onbekende brouwerijen aanwezig zijn. Er is naast bier drinken ook genoeg te zien. Andere jaren waren er flipperkasten, maar dit jaar worden de bezoekers vermaakt vanaf hun eigen tafel. Bijvoorbeeld door een pub Bierquiz, zo vertelt de eigenaar.

Zondag 13 september vindt de vierde editie van het Gooische Bierfestival plaats op het Marktplein in Hilversum. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *