Corona-maatregelen bij verpleeghuis Ridderspoor

Corona-maatregelen bij verpleeghuis Ridderspoor

Foto: Luc Boelen

HILVERSUM – Verpleeghuis Ridderspoor in Hilversum, waar de meeste bewoners aan dementie lijden, heeft zich goed voorbereid op de strengere maatregelen die het Outbreak Management Team (OMT) de afgelopen week geadviseerd heeft.

Yolanda Soorsma (61), verpleegster en coördinator bij verpleeghuis Ridderspoor, vertelt dat Ridderspoor al maatregelen had getroffen. Zo heeft Ridderspoor een erker afgesloten met glas, waar aan de ene kant de familieleden en aan de andere kant de bewoners kunnen zitten. Daarnaast heeft het verpleeghuis een digitale agenda voor bezoek dat zelf kan intekenen wanneer ze willen komen, zodat het verpleeghuis kan controleren wie er in huis was. Ten slotte worden de medewerkers elke keer getest op het moment dat ze lichte klachten hebben. Dan worden de bewoners ook getest.

Er moet door de strengere maatregelen nog wel een aantal dingen anders in het verpleeghuis. “Als er bewoners positief of verdacht zijn dan worden ze in quarantaine op hun appartement gehouden. Wij verzorgen de patiënt dan coronaproof, dus alle maatregelen in acht nemend. Bezoek mag verder wel gewoon binnenkomen.”, aldus Soorsma. De GGD zegt dat alle maatregelen die een verpleeghuis neemt in samenspraak worden genomen. De directeur van Ridderspoor heeft daarom ook nauw contact met de GGD.

De bewoners snappen de maatregelen niet. “De impact die het heeft op de wereld gaat aan de bewoners voorbij. Dus ze zien het eigenlijk als een soort straf en begrijpen niet waarom wij met die gekke mondkapjes werken die ze letterlijk van ons gezicht af willen trekken, want ze zijn het er echt niet mee eens.”, vertelt Soorsma. Tevens kunnen de bewoners nu ook geen dingen meer doen die ze voorheen wel konden doen, zoals een dag met de bus weg of ergens op een terras zitten.

Verpleeghuis Ridderspoor heeft overigens geen extra strenge maatregelen getroffen vanwege de corona-uitbraak bij het Hilversumse verpleeghuis ‘Gooiers Erf’. Ridderspoor is wel extra alert op het laten testen van het personeel of de bewoners wanneer zij zich niet goed voelen of klachten hebben. Bovendien voert het verpleeghuis een beleid dat medewerkers van Ridderspoor niet bij andere verpleeghuizen mogen komen.

Over de auteur

1 reactie

  1. Avatar

    Duidelijk.Complimenten voor directie en personeel van Ridderspoor ,dat heb je goed verwoord Luc!!

    Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *