Hilversum

Selecteer Pagina

Plaatsing zonnepark op vliegveld Hilversum. Bewoners nemen een kijkje

Plaatsing zonnepark op vliegveld Hilversum. Bewoners nemen een kijkje

Afgelopen zaterdag was er een inloopbijeenkomst voor inwoners rondom een vliegveld in Hilversum. Er gaat hier namelijk een zonnepark komen en inwoners kwamen dit met eigen ogen bekijken. Hilverzon en mensen van het vliegveld waren er ook, waardoor de inwoners alles konden vragen.

Bij Hilverzon zijn er al een lange tijd plekken gerealiseerd om zonnepanelen te plaatsen. Dat zijn grondgerichte projecten. “Alle zes projecten die Hilverzon heeft uitgevoerd waren allemaal op daken, en van de gemeente” verteld Gijs van de Laar, coördinator energie-opwek binnen Hilverzon. “Het vliegveld was een van de gerealiseerde grondgerichte plekken” en aangezien het vliegveld ook enthousiast was, werd er al snel een ‘deal’ gesloten.

Het vliegveld in Hilversum is vrij afgelegen, maar toch zijn er veel inwoners die hier eventueel een mening over hebben. Hilverzon gaf aan de inwoners volledig mee te nemen in dit traject. Dit was eerder namelijk minder het geval. Volgens Gijs van de Laar is het onwijs belangrijk om de inwoners zo veel mogelijk te informeren bij zon ‘grondgericht project’ ook zal dit zeker niet de laatste keer zijn dat de inwoners hierbij worden betrokken.

Wanneer het zonnepark klaar is? Dat is nog niet helemaal duidelijk. Er moet nog veel gebeuren. “We willen eerst in januari een vergunning aanvragen en dat duurt zo’n 2/3 maanden. Ook het aanvragen van een subsidie duurt zoiets. We verwachten in juni op z’n vroegst klaar te zijn met de voorbereidingen en dan kan de bouw hopelijk eind volgend jaar beginnen” tot zover Gijs van de Laar

Over de auteur

Benthe de Groot

Ik ben Benthe de Groot, ik ben 18 jaar oud en ik zit in mijn eerste jaar journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Journalistiek heeft altijd al een rol gespeeld in mijn leven. Met een moeder als chef cultuur bij 'Het NRC', en een vader die graag gesprekken voert over actualiteit. In mijn vrije tijd werk ik bij de sla, maar ik zou zeker een baantje willen in de journalistiek, zodat ik nog meer ervaringen op kan doen. Ik vind het interessant om te horen hoe mensen kijken naar de wereld, en omgaan met dingen die nu gaande zijn. Stukjes schrijven vind ik dan ook het leukst, maar ik leer nu van alles over audio en ook dat is super interessant! Ik hoop nog veel leuke interviews te doen, en als ik hoor wat docenten van de School Voor Journalistiek allemaal hebben gedaan, kijk ik er heel erg naar uit om een echte journalist te worden!