De Vorstin gaat bedrijven inspireren om naar Het Gooi te komen

De Vorstin gaat bedrijven inspireren om naar Het Gooi te komenScore 0%Score 0%

Poppodium De Vorstin (voorheen de Tagrijn) gaat in samenwerking met Gooi Meetings bedrijven inspireren om naar Het Gooi te komen voor evenementen. Samen met tien andere locaties stelt De Vorstin haar ruimtes beschikbaar voor onder andere vergaderingen, relatiedagen of congressen.

Een van de doelstellingen om een samenwerking aan te gaan met Gooi Meetings is vooral om te laten zien wat Het Gooi allemaal te bieden heeft. Daarnaast hoopt De Vorstin met deze samenwerking zich juist in deze tijd “lokaal en regionaal kenbaar te maken”.

Volgens Wilco Witte, nu ongeveer 2,5 jaar directeur van De Vorstin, werkt het verhuren van ruimtes ‘profielversterkend’: “We zijn begonnen met evenementenverhuur als platte cashcow, waarbij zelfs verzekeringsmaatschappijen bij ons terecht konden. Dat kan overigens nog steeds, maar nu zetten wij die verhuur vooral in voor culturele of mediapartijen.” Door middel van maatschappelijke doelen probeert De Vorstin hiermee een visitekaartje af te kunnen geven. Daarmee is dit poppodium een van de eerste die gebruikt maakt van dit fenomeen. ”Toen Gooi Meetings voorbijkwam als platform van verenigde locaties met een bijzonder karakter in Het Gooi, dachten we: daar moeten wij bij zijn!”

Natuurlijk heeft het coronavirus veel invloed gehad op de cultuursector. Dus ook op De Vorstin. Door de reisbeperkingen is het bijvoorbeeld onmogelijk geworden om Amerikaanse bands te strikken voor een optreden. Desondanks komt er zo meer aandacht voor regionale bands. Deze treden dan vaak twee keer op één dag op, voor maximaal 74 concertgangers per zaal. Met name door de vele positieve reacties van buitenaf kijkt de oude Tagrijn met vertrouwen naar de toekomst: “Wij hopen zoveel mogelijk betekenis voor Hilversum overeind te houden.”

Beoordeling

0%

0%
0%

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *