Oprichter Gooische Tam Tam over coronasteun: “Het heeft zeker geholpen”

Oprichter Gooische Tam Tam over coronasteun: “Het heeft zeker geholpen”

HILVERSUM – De Gooi en Eembode en Gooische Tam Tam hebben in totaal 55.000 euro gekregen als coronasteun van de gemeente Hilversum. “Het heeft zeker geholpen, aangezien we flink wat inkomsten misten”, aldus Christian de Beer, uitgever en oprichter van Gooische Tam Tam.

Door de coronacrisis hebben de Gooi en Eembode en Gooische Tam Tam veel minder advertenties verkocht. “Veel bedrijven, waaronder met name, horecazaken en bedrijven uit, bijvoorbeeld, de eventwereld, maar ook veel winkels en sportscholen waren dicht of bijna dicht en konden nauwelijks rondkomen. Laat staan adverteren”, zegt De Beer.

De aanvraag van de Gooische Tam Tam werd net als die van Gooi en Eembode door B en W gehonoreerd in Categorie I van de subsidieregeling lokale media 2020. Deze categorie is, volgens de raadsinformatiebrief subsidieregeling lokale media 2020, gericht op het in stand houden van het aanbod lokale media. “Het proces van het aanvragen ging vrij soepel en met goede medewerking van de gemeente”, vertelt De Beer.

De individuele bedragen zijn nog steeds niet bekend. De 55.000 euro is in ieder geval niet eerlijk verdeeld. “Helaas, was dat maar waar!”, zegt De Beer. “Geen idee wat er met het overgrote deel van het bedrag is gebeurd”, vervolgt De Beer zijn antwoord. “Maar dat zal zeker op een goede plek zijn gekomen. Anders was het niet uitgegeven. Wij hebben wel de zomereditie kunnen uitbrengen en dat is het belangrijkste.”

Maar deze coronacrisis speelt zich nog steeds af en dat wordt natuurlijk nog gevoeld. Dus, hoe nu verder? Dat is nog een beetje onzeker. “Deze subsidie was voor de periode juni, juli en augustus en dat betekende voor ons de zomereditie van de Gooische Tam Tam. De corona is nog niet voorbij en we zullen dus ook nog in de komende maanden minder inkomsten hebben. We gaan met goede moed de herfsteditie uitbrengen binnenkort. En dan weer door met de winter”, aldus De Beer.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *