Hilversum’s eerste BukBieb

Hilversum’s eerste BukBieb

Hilversum – De BukBieb is woensdag 9 september officieel geopend door kinderburgemeester Anouk Lucassen en wethouder Arno Scheepers en bevindt zich op de hoek van de Hilvertsweg en de Goudenregenlaan. Het fel groene huisje naast de Goudenregenschool is de eerste van zijn soort in de stad en een aanwinst voor zowel de school als de buurt.

De BukBieb is een gratis bibliotheek waarvoor je moet bukken om binnen te komen. Het idee achter het stalen hutje is dat lokale bewoners en voorbijgangers een boek kunnen meenemen of achterlaten. Het moet ervoor zorgen dat ouderen en jongeren samen meer gaan lezen, maar dat is niet het enige waar de bedenkers van de BukBieb op hopen. “Ik hoop dat het een sociale ontmoetingsplek wordt.”, vertelt Reinoud van Hasselt. Hij is erg tevreden met de opkomst tijdens de opening. “Het lijkt al te werken.”
Reinoud van Hasselt is een van de ontwerpers van de BukBieb en was samen met Gertjan van der Net, de andere helft van het team, aanwezig tijdens de opening.

Het was tijdens de opening de bedoeling dat Anouk Lucassen en Arno Scheepers de eerste donaties zouden doen aan de BukBieb. Maar de eerste donaties voor de BukBieb kwamen eerder dan verwacht. Buurtbewoner Jan Penning (62) is erg enthousiast over de BukBieb en had al een aantal boeken bij elkaar verzameld en in de bieb geplaatst. “Dan hebben ze in ieder geval wat om uit te kiezen.”, vertelde Jan Penning. De opening verliep verder zonder andere ongeplande verrassingen.

Het is de bedoeling dat het schoon en op orde houden van de BukBieb een gezamenlijke taak wordt van de buurt en de lokale sociale hulp.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *