De CoronaMelder werkt het best als iedereen hem downloadt

De CoronaMelder werkt het best als iedereen hem downloadt

De CoronaMelder wordt overwegend positief ontvangen in Hilversum. Softwareontwikkelaar Zyad Osseyran heeft de source code gecheckt en vertrouwt de app. De Hilversummer snapt ook de discussie over de app.

De corona-app is nog niet landelijk beschikbaar. Zyad Osseyran (22), softwareontwikkelaar, heeft de app wel al gedownload. “Ik heb de source code gecheckt en daar zag ik zo snel niks gevaarlijks in. Er zit weinig tracking in de app en het voelt als een snel opgezet appje, de app wordt groter gemaakt door de media.” Over privacyschending maakt Osseyran zich geen zorgen. De reden hiervoor is dat hij geen kwetsbare of persoonlijke data op zijn telefoon heeft staan.

Osseyran is van mening dat de app het best werkt als iedereen hem downloadt. In zijn kringen is er echter wel veel discussie is over het downloaden van de app. Osseyran gelooft niet dat de app helemaal werkt, omdat hij vreest dat de mensen die de app downloaden niet in de verspreidingsgroep zitten. Zelf vertrouwt de softwareontwikkelaar de app, wel vertelt hij dat zijn ouders dat niet doen. Zij zijn namelijk bang dat de app niet ver genoeg ontwikkeld is. Zij willen niet onnodig in quarantaine zitten.

Op 1 september zou de CoronaMelder landelijk online gaan, maar deze datum is nog steeds uitgesteld. De app werkt via bluetooth en heeft op die manier door of je in de buurt bent geweest van iemand anders met een besmetting. Als een persoon die de app gebruikt gediagnosticeerd wordt met Covid-19  dan kan hij/zij in de app aangeven dat hij/zij corona heeft. Hierna zoekt de app alle personen waar de telefoon te dichtbij in de buurt is geweest en geeft hiervan een melding wat je het beste kunt doen. De app wordt downloadbaar op vrijwillige basis.

De Hilversummers op straat zijn nog erg verdeeld over de app. Ineke de Brijn (63) denkt wel dat ze de app gaat downloaden. Voor de rest is ze niet bang voor het virus, maar houdt wel afstand. Lies Langenbergen (71) weet nog niet of ze de app gaat downloaden, maar denkt van niet. Zelf vertelt ze dat ze vooral voorzichtig is, maar blijft er nuchter onder.“Als het mijn tijd is, is het mijn tijd.” Farhad Hosaini (33) gaat de app niet downloaden en vindt het niet echt nodig. Hosaini maakt zich vooral zorgen over de privacyschending die er mogelijk zou kunnen zijn. “Je weet maar nooit.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *