Eerste plaats voor de dansteams van Fit by Rox na lange lockdown

Eerste plaats voor de dansteams van Fit by Rox na lange lockdown

Zondag 13 februari was het weer zover. Twee dansteams van de Hilversumse dansschool Fit by Rox mochten na een lange tijd weer meedoen aan wedstrijden. Ze hebben keihard getraind en hebben alles uit de kast gehaald om het uiterste te kunnen presteren. De dansteams zijn beiden naar huis gegaan met de eerste plaats.

Door de Lockdown kon het dansen lange tijd niet doorgaan. Ook werden meerdere danswedstrijden geschrapt of verplaatst naar een ander moment. Op een gegeven moment kwamen er iets meer versoepelingen waardoor duidelijk werd dat er in ieder geval twee wedstrijden wél door konden gaan. Vanaf dat moment moesten de dansteams aan de bak.

Er waren twee teams die keihard aan de bak gingen om zichzelf klaar te stomen voor de wedstrijden op 13 februari. Het ene team, Devine, bestaat uit kinderen tussen de 9 en 12 jaar en het andere team, Backslide, bestaat uit 16-plussers. Marit Schrijver zit in team Backslide en danst al sinds dat ze vijf jaar is bij Fit by Rox. ‘Afgelopen week, voor de wedstrijd, hebben we eigenlijk elke dag in de studio gestaan om te oefenen.’ Aldus Marit Schrijver.

 

Na de kerstvakantie zijn de dansteams aan de slag gegaan om de choreografie te gaan leren en te perfectioneren op alle vlakken. Marit Schrijver vertelt dat haar coach Nadine de choreografie heeft bedacht. De dans was een mix van verschillende stijlen. Zo kwam er female dans in voor maar ook een stuk afro. ‘We hebben niet echt een verhaallijn maar er is wel muziek waar bepaalde dansen bij horen dus krijg je wel een soort muzikaal verhaal.’ Dit vertelt Roxanne Cools, eigenaresse van de dansschool.

 

‘In een dans zitten wel veel stijlen wat best veel switchen is maar daar zijn we als team op getraind.’ Aldus Marit Schrijver.

Vanaf de kerstvakantie zijn de teams gaan werken aan de dans. Roxanne Cools vertelt dat de teams in het begin nog wel buiten in tenten hebben getraind vanwege de corona maatregelen maar vanaf de versoepelingen op 14 januari zijn ze weer binnen gaan oefenen. ‘We hebben ook wat grondstukken maar dat kan buiten natuurlijk niet.’ Aldus Marit Schrijver. Het was voor de teams en de coaches een enorme opgave om alles op tijd voor elkaar te krijgen maar met een beetje pas en maatwerk is het wel gelukt. De teams hebben elke week vaak twee keer geoefend en tussendoor ook nog zo veel mogelijk herhaald.

Als de vraag wordt gesteld of de wedstrijd anders was dan wedstrijden voor corona, valt het antwoord eigenlijk heel erg mee. Schrijver vertelt dat de wedstrijd heel normaal voelde alleen dat er minder publiek was en dat het veel meer gestructureerd was dan voorheen. Zo liepen er eerst altijd mensen door elkaar heen en stond er in het midden een podium waarop gedanst kon worden terwijl het nu wel was afgesloten van publiek en de dansers die backstage waren. ‘Voor de rest was het optreden zelf totaal niet anders.’ Aldus Marit Schrijver.

De wedstrijd was voor beide teams een enorm hoogtepunt maar het was ook bikkelen. De afgelopen tijd hebben ze geknald om het beste naar voren te halen en dit heeft zijn vruchten afgeworpen. Het was voor het team Backslide wel weer erg spannend om weer na zo’n lange tijd op te treden maar ze hebben het zeker ervaren als een leuk moment. ‘Ik vind het belangrijk dat alles klopt.’ Is wat Roxanne Cools vertelt wanneer haar wordt gevraagd naar het geheime ingrediënt tot succes. Verder vertelt ze dat het ook de dynamiek is die ontstaat door de mix van de inzet, de teams zelf, de coaches enzovoort. ‘De danssfeer die hier heerst is echt een positieve bron waar we echt veel power uit halen.’ Er is dus hard voor gewerkt maar de teams hebben hun doel bereikt en zijn ervandoor gegaan met de eerste plek.

In onderstaand interview vraagt onze verslaggever Joep Higler meer over de wedstrijd aan Marit Schrijver.

Over de auteur

Roos Weidema

Ik ben Roos Weidema. Ik ben 17 jaar oud en ben eerstejaars student op de school voor journalistiek in Utrecht. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om muziek te maken. mailadres: roos.weidema@student.hu.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.