Vrijwilligers slepen SC ‘t Gooi door moeilijke periode

Vrijwilligers slepen SC ‘t Gooi door moeilijke periode

De impact van het coronavirus is duidelijk merkbaar op de velden van SC ‘t Gooi nu het nieuwe sportseizoen van start gegaan is. De seizoensopening is goed verlopen. Toch wordt het coronabeleid van de club voortdurend aangepast, om zo de veiligheid van de mensen te optimaliseren.

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft het coronateam, bestaande uit bestuursleden en andere vrijwilligers, van SC ‘t Gooi weken vergaderd en gepland om de seizoensopening zo soepel en veilig mogelijk te laten verlopen. Toen het te voeren beleid, met onder meer een gezondheidscheck op basis van een QR code, eindelijk op tafel lag en er vanuit alle kampen groen licht gegeven was, begonnen ze met enkele try-outs om zo nog voor de seizoensopening de knelpunten te herkennen en ze meteen aan te pakken.

Na de try-outs kwamen zij nog enkele obstakels tegen, zoals bijvoorbeeld de looproutes die toch niet ideaal bleken te zijn. Deze heeft het coronateam direct aangepakt om zo de officiële seizoensopening succesvol en vooral veilig te laten verlopen.

“Elke zaterdag komen er misschien weer nieuwe situaties voor waar je nog nooit aan gedacht hebt”, aldus Bibeane van Buuren (50), vice-voorzitter van SC ‘t Gooi. Door deze situaties dan weer aan te pakken blijft het een doorlopend proces, om zo het te voeren beleid steeds te optimaliseren

Dat deze seizoensopening zo succesvol verloopt is mede te danken aan de ouders die vrijwillig als ‘handhavers’ rondlopen. Toch zou Van Buuren op de zaterdag wedstrijden er een externe beveiliger bij willen hebben. Zo geeft Asli Tukenmez (38), secretaris bij SC ‘t Gooi, aan: “De ouders die als handhavers rondlopen vinden anderen aanspreken toch lastig.”

“Hoe wij dit aangepakt hebben, daar mogen we best trots op zijn. Het kost veel tijd en energie, maar we doen het met elkaar”, zo geeft Van Buuren aan. Op deze manier slepen de vele vrijwilligers met elkaar SC ‘t Gooi door deze moeilijke periode heen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *