Na het lange wachten vanwege de corona maatregelen mag het circusfestival in Hilversum weer van start

Na het lange wachten vanwege de corona maatregelen mag het circusfestival in Hilversum weer van start

Aanstaande zaterdag, 19 februari, gaat de 1e editie van het circusfestival in Hilversum van start. Er komen spectaculaire acts van rolschaats acrobaten tot een handstand act op stoelen op ruim 8 meter hoog. Het was oorspronkelijk een wintercircus maar door omstandigheden met betrekking tot corona is het een voorjaarscircus geworden. Je kunt het circus tussen 19 en 27 februari een bezoekje brengen.

Veranderingen binnen het circus door het uitstel 

Zoals eerder genoemd was het oorspronkelijk een wintercircus. Het was erg vervelend dat het niet door kon gaan aangezien er al veel voorbereiding inzat en bovendien ook al veel kaarten waren verkocht. Ook hebben ze de stijl van de circusshow moeten aanpassen, zo heeft het nu geen kerst thema meer. Verder vertelde Martijn Hendrikx, de project manager vanuit Twenty-One Circus Productions, “We hebben helaas ook geen grootschalige buitenlandse circusacts in laten vliegen vanwege de vele beperkingen rondom corona en inreizen vanuit het buitenland”. Ze hopen aankomende winter in December weer “normaal” als wintercircus te kunnen optreden.

Weer optreden

Nadat de versoepelingen eind Januari bekend waren gemaakt, was het even schakelen. “Zo hadden we maar ongeveer 2 ½ week de tijd om alles te kunnen regelen met betrekking tot de vergunning, contracten met artiesten en het huren van alle materialen zoals de circustent”, aldus Martijn. Dit waren dus erg drukke weken voor het organisatie team, maar gelukkig is het allemaal goed gekomen en staat het circus inmiddels opgebouwd.

Welke acts en sterren komen er? 

Er komen spectaculaire acts zoals: rolschaatsacrobaten, een laseract, een illusionist, twee vrouwelijke hand-to-hand acrobaten en een handstand act op stoelen op ruim 8 meter hoogte. Ook kun je Nederlandse topartiesten spotten als scott the Juggler, Nederlands jongste illusionist Alfredo Lorenzo en Michaël Betrian met zijn diabolo-act. Deze sterren hebben allemaal ook nog eens meegedaan aan Hollands got talent. Bovendien worden de acts aangekondigd door een van de beste en bekendste Nederlandse spreekstalmeesters, Robert Ronday.

Voorbereiding op een show

Hoelang duurt nou een voorbereiding op zo’n circus show? “Normaal gezien begint de voorbereiding van het Wintercircus ongeveer 6 weken na de editie die is afgelopen. Dan gaan wij alweer op zoek naar artiesten. Vanaf einde zomer gaan wij dan ook het vergunningstraject met de gemeente in zodat wij begin december weer op kunnen bouwen. De echte voorbereiding ter plaatse is meestal 3 tot 4 weken. De organisatie vooraf is bijna jaarrond met tussenpauzes. Voor deze editie van het Circusfestival is alles in een goede 2 ½ week geregeld.”, Martijn Hendrikx.

Algemene informatie rondom het voorjaarscircus 

Via de website http://circusfestivalhilversum.nl kunt u kaartjes kopen. De kaartjes zijn rond de 20/30 euro voor een kind en 25/35 euro voor een volwassene. De voorstellingen zijn te zien vanaf zaterdag 19 februari tot uiterlijk zondag 27 februari. Het circus vindt plaats in Hilversum op het Kininelaantje 9. Het maken van foto’s en video’s tijdens de voorstellingen zijn toegestaan, maar wel zonder flits in verband met de veiligheid van de artiesten.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.