Hilversum Actief tijdens een pandemie

Hilversum Actief tijdens een pandemie

Ondanks corona vindt zaterdag 20 september Hilversum Actief plaats. Hilversum Actief wordt georganiseerd door SportFair om lokale sportclubs en culturele organisaties op de kaart te zetten. Het motto ”zien en meedoen” klinkt aantrekkelijk, maar hoe gaat ”zien en meedoen” tijdens een pandemie?

Het evenement wat normaliter een wir war van sporters en bezoekers is, zal er dit jaar anders uitzien dan tijdens afgelopen jaren. Volgens de organisator is dit jaar spontaniteit minder, zijn de looproutes duidelijk aanwezig, waarborgen coronavrijwilligers de afstand en worden handen bij aankomst gedesinfecteerd.

Organisator Tom ter Veen (27) legt uit dat dit evenement op meerdere locaties plaatsvindt. Afgelopen zondag was Hoofddorp als eerst aan de beurt. ”Hoofddorp was een goede case om te kijken of de organisatie coronaproof mogelijk is, gelukkig bleek al snel dat dit het geval is dankzij alle extra maatregelen”, aldus Ter Veen.

Het Marktplein in Hilversum is dit jaar de locatie. Rondom staan kraampjes van alle verenigingen, hier hebben zij de mogelijkheid zichzelf te presenteren. Door middel van eenrichtingsverkeer, dranghekken en borden worden de bezoekers langs deze kraampjes geleid. Ook wordt hiermee de bezoekersstroom in de gaten gehouden en ontstaan er geen opstoppingen.”Tussen alle kramen zit ongeveer vijf meter afstand, hierdoor blijft het makkelijk te alle tijden de afstand te waarborgen.” 

Te midden van het plein staat een podium waar normaal gesproken uitbundig wordt meegedanst met de demonstraties. Dit jaar staan er banken, zodat de deelnemers zich ook hier aan de afstand houden. Daarnaast is het meedoen aan de sporten een belangrijk onderdeel van het evenement. ”Gelukkig mag sporten weer van het RIVM, dit geeft de sportclubs de mogelijkheid zich echt te presenteren en bezoekers mee te laten doen.” Tot slot wordt er van de deelnemende verenigingen verwacht dat ook zij zich aan de afstand houden. Dankzij dit vernieuwde draaiboek blijft ook dit jaar het motto ”zien en meedoen” in stand.

Roosje Schröder

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *